Electroalfa doreste sa investeasca in energie solara


ghidelectric.ro
Sambata, 23 Septembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Electroalfa doreste sa investeasca in energie solara


Dupa ce anul trecut a realizat cel mai mare parc fotovoltaic din zona Moldovei, Electroalfa si-a propus sa investeasca anul acesta 10 milioane de euro in proiecte de energie solara in zona de sud a Romaniei.

electroalfa

Cu toate ca ca se afla in plin proces de implementare a unui proiect ce vizeaza modernizarea diviziei de confectii metalice, grupul Electroalfa specializat in productia de echipamente destinate sectorului energetic, si-a propus sa investeasca circa 10 milioane de euro in 2013, in sectorul energiei regenerabile. Obiectivele de investitii sunt concentrate in zona Olteniei, in conditiile in care, recent, societatea a finalizat lucrarile pentru un parc fotovoltaic (cu o putere nominala instalata de 3,5 MW), amplasat in localitatea Rediu, din judetul Botosani. Proiectul, unic in zona si printre putinele de acest tip din Romania, a fost cofinantat din fonduri nerambursabile (31% din valoarea totala), cuprinzand peste 12.000 de panouri fotovoltaice, repartizate pe un teren cu o suprafata de 85.000 mp.


Reprezentantii grupului Electroalfa nu au precizat care este valoarea investitiei, dar avand in vedere ca de obicei pentru a monta 1 MW intr-un parc solar sunt necesare fonduri de 1,3-1,5 milioane de euro, valoarea proiectului din Botosani s-ar putea ridica la 4,5-5 milioane de euro.


Tot din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial, provin si banii pentru proiectul de modernizare a sectiei de confectii metalice (Electro Alfa CM), pe care societatea il deruleaza in intervalul august 2012 - martie 2014. Valoarea totala a acestuia este de circa 19 milioane de lei, cota nerambursabila fiind de 7,17 milioane de lei.

 

„Obiectivul specific al Electro Alfa CM consta in cresterea capacitatii de productie, in vederea majorarii cifrei de afaceri si a locurilor de munca, concomitent cu sporirea competitivitatii firmei - pentru a reducere decalajele de productivitate - si adaptarii acesteia la cerintele pietei unice europene. Prin implementare se urmareste dezvoltarea de noi proiecte cu partenerii actuali, precum si atragerea unor noi clienti pentru produsele din gama de fabricatie. De asemenea, este vizata diversificarea portofoliului de produse, mentinerea preturilor actuale prin eficientizarea costurilor de productie si majorarea cotei de piata in sectorul confectiilor metalice din regiunea de nord-est a tarii. In termeni valorici, in cinci ani de la finalizarea investitiei, cifra de afaceri va creste cu 137%, pana la nivelul de 19,17 milioane de lei, in timp ce exporturile vor consemna o sporire cu 23%, pana la 9,78 milioane de lei”, a declarat Dumitru Cezar Pitorac, manager de proiect in cadrul companiei.

 

Totodata, Electroalfa va realiza o retea de tevi / conducte (cu o putere instalata cuprinsa intre 5 MW si 10 MW) si o capacitatea de 80 MW in judetele Olt si Dolj, acestea aflandu-se, in prezent, in etapa de dezvoltare a  proiectelor tehnice.


Investitiile Electroalfa in energie solara vin in contextul in care grupul produce deja echipamente pentru aceasta industrie, cum ar fi structuri metalice, cutii de distributie si posturi de transformare.

 
22/01/2013 - Acest articol a fost citit de 1798 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru...
Energia eoliana a atins cea mai mare productie...
Energia regenerabila este fiabila, sustine un...
Un nanomaterial care ar putea imbunatatii...
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
Stirile urmatoare
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
Energobit construieste un parc fotovoltaic la...
General Electric lanseaza prima turbina eoliana...
Subventiile pentru energie verde maresc factura...
Romania ocupa pozitia 13 in topul celor mai...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | essalian.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric