Energia regenerabila este fiabila, sustine un nou studiu


ghidelectric.ro
Luni, 16 Septembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energia regenerabila este fiabila, sustine un nou studiu


Desi criticii energiei regenerabile ar putea sustine ca nu este suficient de fiabila pentru a alimenta o retea, un nou studiu demonstreaza contrariul, oferind sustinatorilor noi argumente de a contracara parerea criticilor.

energie regenerabila

O analiza aprofundata efectuata de Universitatea din Delaware si Colegiul Tehnic Comunitar Delaware a concluzionat ca energia regenerabila ar putea alimenta fiabil o retea electrica 99%  din timp, pana in 2030, la un cost care se potriveste cu costurile cu energia electrica de astazi.

 

Un amestec de energie diversificata, o zona extinsa geografic a productiei de energie regenerabila si o stocare eficienta a mijloacelor, cum ar fi bateriile si celulele, sunt elemente cheie care ar putea conduce la alimentarea cu succes a unei retele. Tinand cont de acest lucru, studiul a utilizat un model de computer care a verificat 28 de miliarde de combinatii de surse de energie regenerabila si dispozitive de stocare. S-a descoperit ca un sistem electric de 72 GW, de exemplu, ar putea rula 99.9% din timp, cu un sistem de stocare a hidrogenului folosind 17 GW de energie solara, 68 GW de energie eoliana si 115 GW de vanturi spre interior.

 

Combustibilul fosil va fi folosit in cazul in care sursele de energie regenerabila si energia stocata nu sunt in masura sa satisfaca cererea. Cand oferta depaseste cererea, modelul are prioritatea de a stoca surplusul de energie inainde de a utiliza energia ramasa pentru a inlocui gazele naturale pentru incalzirea locuintelor si a intreprinderilor. Daca ar mai exista un exces dupa asta, numai atunci s-ar risipi.

 

Cercetarea a durat patru ani si s-a bazat pe datele extrase din cererea de energie de la PJM Interconnection, o retea regionala care leaga 13 state, inclusiv New Jersey si Illinois. PJM reprezinta o cincime din reteaua electrica totala a Americii.

 

Cu scopul de a tine seama de costurile preconizate cu energia verde, studiul s-a concentrat pe minimizarea costurilor in loc de potrivirea cu consumul populatiei de energie electrica, asa cum au facut-o si alte studii similare. Autorii au folosit atat costurile curente, cat si costurile pentru 2030 care au estimat ca vor fi cu 50 mai scazute decat cele actuale, nu si-au asumat ca vor fi dezvoltate noi tehnologii, dar si-au asumat costurile mai mici datorita productiei in crestere si experientei tehnice. Costurile de intretinere au fost proiectate sa ramana aceleasi.

 

Studiul si-a asumat aceste costuri fara a include subventii guvernamentale si le-au comparat cu costul de generare dintre tipurile cele mai frecvent utilizate de combustibil fosil, de factoring in costurile externe, cum ar fi efectele poluarii aerului de alimentare a fabricilor asupra sanatatii umane.

 

Cercetarea a fost facuta publica luna trecuta in Journal of Power Sources.

 
19/12/2012 - Acest articol a fost citit de 2330 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 35 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Un nanomaterial care ar putea imbunatatii...
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de...
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
Prima celula solara realizata in intregime din...
Stirile urmatoare
Energia eoliana a atins cea mai mare productie...
Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru...
Electroalfa doreste sa investeasca in energie...
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
Energobit construieste un parc fotovoltaic la...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric