Generator care ofera hidroelectricitate la o scara mica


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Generator care ofera hidroelectricitate la o scara mica


In ciuda faptului ca este cea mai utilizata forma de energie regenerabila la nivel mondial, hidroelectricitatea este in general rezervata pentru instalatiile de mari dimensiuni construite in jurul unor baraje masive.

hidroelectricitate

Compania japoneza Ibasei a eliminat necesitatea de a construit un baraj cu generatorul sau hidroelectric compact Cappa – un sistem proiectat pentru a fi instalat de-a lungul unui rau sau pe cai navigabile.

 

Designul de baza al Cappa nu este nimic nou – lame care se rotesc pe masura ce apa curge prin unitate, care actioneaza o turbina pentru a genera electricitate. Cu toate acestea, unitatea este invelita intr-un difuzor special care este proiectat pentru a crestere viteza apei in punctul in care aceasta trece peste lame, contribuind astfel la cresterea productiei de electricitate a unitatii.

 

 

Potrivit unui purtator de cuvant al companiei, la o apa curgatoare cu un debit de 2 m/s o unitate va produce 250 de W de energie electrica, in timp ce cinci unitati impreuna vor genera 1 kW, luand in considerare pierderile de control. Unitatea produce 100 V AC de energie electrica la 50/60 Hz, astfel incat poate fi folosita pentru a alimenta aparatele din casa. Unitatea in sine este, de asemenea, 100% reciclabila si are o durata de functionare de aproape 100%.

 

In timp ce ati avea nevoie de mai multe astfel de unitati pentru a asigura consumul mediu de energie al casei (si nu prea stim prea multi oameni care sa aibe rauri in spatele casei), Ibasei anticipeaza ca dispozitivul va putea fi folosit pentru a furniza energie electrica pentru comunitati si atractii turistice, dar si in cazul unor dezastre naturale, inundatiile in special ar putea fi o buna ocazie pentru a folosi astfel de tehnologie.

 

In timp ce lamele mai mari au posibilitatea de a oferi si mai multa energie electrica, dimensiunea optima a acestora este determinata de marimea, latimea si viteza raului in care sunt montate. Din acest motiv, Ibasei intentioneaza sa supravegheze fiecare unitate care este montata pentru a personaliza un sistem pentru fiecare client.

 

Compania se asteapta sa finalizeze testele pentru a pune la vanzare Cappa in 2013.


 
13/12/2012 - Acest articol a fost citit de 3627 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 217 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Pelamis, sistemul care transforma puterea...
Energie electrica din spatiu cosmic
Cum isi pot reduce companiile costurile cu...
Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se...
Noi standarde de monitorizare a echipamentelor...
Stirile urmatoare
2013 aduce scumpiri la energie electrica si...
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul...
Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA
O companie chineza va investi intr-un grup...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric