2013 aduce scumpiri la energie electrica si gaze naturale


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

2013 aduce scumpiri la energie electrica si gaze naturale


Anul 2013 vine cu noi scumpiri pentru consumatorii de energie electrica si gaze. Incepand cu 1 ianuarie 2013, pentru populatie si institutiile publice pretul la energia electrica se va mari cu 6%, iar pretul gazelor va creste cu 8% de la jumatatea anului

energie electrica

Consumatorii de energie electrica in regim reglementat, adica populatia si institutiile publice, vor plati de la 1 ianuarie 2013 cu 6% mai mult, dupa ce Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a marit costurile producatorilor de profil incluse in tarife. Cele sase procente vor insemna aproximativ 4 lei in plus pe fiecare factura.


Pretul mediu al energiei electrice va fi de la 1 ianuarie de 175,5 lei pe MWh. De asemenea, presedintele ANRE, Nicolae Havrilet, a precizat ca pretul reglementat la care va vinde din 2013 Nuclearelectrica s-a marit de la 121 lei la 142 lei MWh. Hidroelectrica a obtinut o scumpire de la 71 lei la 125 lei MWh, iar Complexul Energetic Oltenia va comercializa energia in regim reglementat la 190 lei, in crestere de la 172 lei pe MWh. In acelasi timp, Complexul Energetic Hunedoara va vinde la 271 lei pe MWh, in timp ce Petrom va comercializa electricitatea in regim reglementat la 169 lei pe MWh.


La cele sase procente aplicate in luna ianuarie, pe la jumatatea lui 2013 se vor mai adauga inca doua procente.


Pe de alta parte, 2013 aduce scumpiri si in ceea ce priveste gazele naturale, ce se vor scumpi, in vara anului 2013, cu opt procente, urmand ca in toamna sa se adauge alte doua procente.

 
27/12/2012 - Acest articol a fost citit de 2598 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 84 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
Pelamis, sistemul care transforma puterea...
Energie electrica din spatiu cosmic
Cum isi pot reduce companiile costurile cu...
Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se...
Stirile urmatoare
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul...
Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA
O companie chineza va investi intr-un grup...
Romania, una dintre tarile cel mai putin...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric