O companie chineza va investi intr-un grup energetic de la termocentrala RAAN


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

O companie chineza va investi intr-un grup energetic de la termocentrala RAAN


Compania China Huadian Engineering va investi intr-un grup energetic de 250-300 MW la Sucursala Romag-Termo din Halanga a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), a precizat deputatul Rodin Traicu, fost secretar de stat in Ministerul Economiei.

Termocentrala Rovinari

Potrivit lui Rodin Traicu, compania China Huadian Engineering va investi aproximativ 300 milioane de dolari in termocentrala RAAN. Proiectul va genera aproximativ 500 noi locuri de munca si cresterea considerabila a puterii instalate a actualelor echipamente de producere a energiei electrice ale termocentralei RAAN.


“Specialistii chinezi si-au exprimat intentia si de a moderniza infrastructura exploatarii de suprafata a lignitului de la Husnicioara”, a declarat Rodin Traicu. Deputatul a mai adaugat si ca, aceeasi companie, a demarat operatiunile pentru a construi, cu propriile resurse financiare, si un grup de 400 MW si la Compania Energetica Hunedoara.

China Huadian Engineering nu este la prima investitie in Romania. Compania chineza a semnat, la sfarsitul anului trecut, un memorandum de intelegere pentru modernizarea unui grup energetic de la Rovinari, la Complexului Energetic Oltenia.


”Investitia ce urmeaza sa fie realizata cu China Huadian este una dintre cele mai mari, o centrala de 600 MW si un numar de 3.000 de angajati. Putem relansa o parte din sectorul energetic cu aceasta investitie”, declara la acea vreme, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.


China Huadian Engineering s-a angajat sa investeasca un miliard de euro in acest proiect, partea romana urmand sa aprobe proiectul la urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor.


“Exista toate sansele ca în noiembrie 2013 sa putem obtine autorizatia de constructie. Termenul de finalizare este de 36 de luni. În aceasta perioada trebuie sa obtinem avizele necesare”, a precizat directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel.

 
13/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2506 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 60 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA
Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul...
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
2013 aduce scumpiri la energie electrica si...
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
Stirile urmatoare
Romania, una dintre tarile cel mai putin...
Compania Hidroelectrica este pe un trend ascendent
Energie electrica produsa de bacterii
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric