Energie electrica produsa de bacterii


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie electrica produsa de bacterii


O echipa de cercetatorii de la Centrul de cercetare Energofizika din Irkutk, Siberia de Est, au inceput sa foloseasca bacterii pentru a genera energie electrica.

Energie electrica produsa de bacterii

Oamenii de stiinta au construit o micro-centrala electrica din 12 celule de combustie microbiene. Dimensiunile dispozitivului cu „bacterii” sunt deocamdata foarte mici. De asemenea, tensiunea maxima pe care au reusit sa o obtina este de 900 milivolti. Cu toate acestea, aceasta micro-centrala electrica a fost chiar în masura sa aprinda un bec.

 

Cercetatorii sunt de parere ca celulele de combustie microbiene pot produce o cantitate semnificativa de energie electrica. Este important sa se dezvolte noi tehnologii ecologice, in special pentru ca ajuta la ocrotirea mediului înconjurator. Pentru inceput, aceste bacterii au fost utilizate pentru tratarea apelor uzate. Cu cât apele de uz casnic si industriale reziduale sunt mai poluate, cu atât productivitatea acestor bacterii este mai mare, iar datorita celulelor de combustie microbiene este îmbunatatita si calitatea epurarii apei.


Noile celule de combustie microbiene vor permite oamenilor de stiinta sa obtina mai multe informatii exacte cu privire la locul unde prefera sa traiasca bacteriile, in care se pot dezvolta, unde creeaza biomembrana si, în sfârsit, în ce parte produc mai multa energie electrica.


În cadrul Institutului de Biologie de la Universitatea de Stat din Irkutk, oamenii de stiinta continua sa lucreze la acest proiect si sa studieze cele mai viabile bacterii, iar la Institutul de Sisteme de Energie sunt testate celulele de combustie microbiene.


Daca aceste dezvoltari vor fi puse în aplicare, atunci vom avea o alta sursa de energie regenerabila, impreuna cu cea a soarelui si a vantului.

 
11/03/2013 - Acest articol a fost citit de 2736 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Compania Hidroelectrica este pe un trend ascendent
Romania, una dintre tarile cel mai putin...
O companie chineza va investi intr-un grup...
Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA
Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric