Compania Hidroelectrica este pe un trend ascendent


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Compania Hidroelectrica este pe un trend ascendent


Hidroelectrica a obtinut in prima luna a anului un profit brut de 49 mil lei, desi in noiembrie-decembrie 2012 a dobandit castiguri brute de 42 mil lei, respectiv 36 mil lei, reducand astfel pierderile pe ansamblul anului 2012 la 170 mil lei.

hidroelectrica

Profitul realizat in luna ianuarie de Hidroelectrica este cel mai mare profit lunar dobandit vreodata de producatorul de energie si aflat in insolventa. Pentru acest an, Hidroelectrica a bugetat un profit brut de 434 milioane lei, la o productie de 13 TWh. Castigurile realizate de producatorul de energie sunt preconizate a atinge un nivel record anul acesta, care il va depasi pe cel din anul 2010, de 284 milioane lei, la o productie de 20 TWh.


"Desi aflata în insolventa din 20.06.2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii, cu pierderi de 350 milioane de lei înregistrate la finele primului semestru al anului 2012, în urma masurilor implementate de Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, au început sa se vada primele rezultate ale procesului de restructurare al companiei", potrivit unui comunicat de presa al Hidroelectrica.


Fluxurile negative de numerar al companiei s-au diminuat de la 781 milioane lei, din 20 iunie, la 611 milioane lei, la finele anului 2012. De asemenea, compania a platit de la deschiderea insolventei bancilor finantatoare o suma totala de 650 milioane lei, reducandu-si expunerea de peste 2,5 miliarde lei.


Hidroelectrica a înregistrat anul trecut un minim istoric al productiei de energie, de 11,8 TWh, fata de 15,6 TWh bugetat. Veniturile bugetate au fost de 3,1 miliarde lei, iar cele realizate de 2,5 miliarde lei.


În urma desfacerii contractelor bilaterale Hidroelectrica a inregistrat venituri in plus de peste 250 milioane lei, iar prin renegocierea contractelor cu Alro, Elsid, Electrocarbon si Electromagnetica a obtinut venituri suplimentare de 88 milioane lei. Compania a realizat venituri in plus si din tranzactionarea, pentru prima data, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, în valoare de 20 milioane lei.


În ceea ce priveste cheltuielile, compania Hidroelectrica precizeaza ca din renegocierea a 425 de contracte comerciale a obtinut reduceri comerciale de aproape 440 milioane lei, iar din renegocierea Contractului Colectiv de Munca o reducere de aproximativ 50 milioane lei.


Hidroelectrica este controlata de Ministerul Economiei si a intrat în insolventa în iunie 2012.

 
25/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2449 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 31 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Romania, una dintre tarile cel mai putin...
O companie chineza va investi intr-un grup...
Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA
Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul...
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
Stirile urmatoare
Energie electrica produsa de bacterii
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric