Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale


Cu scopul de a mentine deficitului bugetar in limitele impuse de FMI, Guvernul va introduce o serie de taxe pentru operatorii economici ai gazelor naturale, precum si pentru distribuitorii de energie electrica.

energie electrica

Intr-un proiect de ordonanta, Guvernul sustine ca operatorii economici care desfasoara atat activitati de extractie, cat si activitati de vanzare a gazelor naturale extrase din Romania, sa fie obligati la calcularea, declararea si plata taxei asupra veniturilor suplimentare. Astfel, Guvernul doreste suprataxarea cu 60% a veniturilor suplimentare, pe fondul dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale. Pe segmentul upstream al investitiilor de dezvoltare si extindere a zacamintelor existente, suprataxarea va fi de 30%.


Suprataxa inseamna o cheltuiala deductibila la stabilirea profitului impozabil si venit la bugetul de stat. Astfel, venitul suplimentar va fi calculat tinand cont de pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru consumatorii casnici si cei noncasnici din anul 2012, ajustat cu ratele inflatiei in anii urmatori.


In plus, Guvernul va obliga firmelor cu activitati de extractie/exploatare si comercializare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, sa plateasca o taxa speciala de 0,5%. Taxa va fi aplicata la veniturile luate in calcul la stabilirea cifrei de afaceri, taxa valabila pentru intervalul februarie 2013-decembrie 2014. Cota face parte din masurile adoptate de Guvern pentru mentinerea deficitului bugetar in limitele convenite cu FMI, dar si deoarece sistemul de redevente si tarife urmeaza sa fie revizuit abia in perioada 2014-2015.


O alta taxa pe care Guvernul o va impune este taxa “pe monopolul natural” din sectorul energiei electrice si a gazului metan. Astfel, operatorii de transport si distributie, vor plati si aceasta taxa care va intra in vigoare din luna februarie 2013. Taxa va fi calculata pe fiecare MWh pentru care se factureaza serviciile de transport si distributie la energie electrica si gaze naturale. Adica se va cere 0,45 lei/Mwh in cazul cantitatii transportate catre sistemele de distributie, 1,25 lei/Mwh in cazul cantitatii distribuite si de 1,7 lei/Mwh in cazul cantitatii transportate numai prin sistemul de transport.

 
23/01/2013 - Acest articol a fost citit de 2218 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 34 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
2013 aduce scumpiri la energie electrica si...
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
Pelamis, sistemul care transforma puterea...
Energie electrica din spatiu cosmic
Stirile urmatoare
Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA
O companie chineza va investi intr-un grup...
Romania, una dintre tarile cel mai putin...
Compania Hidroelectrica este pe un trend ascendent
Energie electrica produsa de bacterii
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric