Pelamis, sistemul care transforma puterea valurilor in energie electrica


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Pelamis, sistemul care transforma puterea valurilor in energie electrica


Aceasta este una dintre primele instalatii care transforma puterea valurilor marii in energie electrica. Dispozitivul arata ca un miriapod urias care pluteste pe suprafata apei, si mai interesant este ca proiectul a fost deja finalizat si functioneaza.

pelamis

Pelamis (numele vechi al sarpelui de mare) functioneaza de obicei la 2-10 km de tarm si genereaza putere de 750 kW, care este suficient pentru a aproviziona cu energie electrica 500 de gospodarii.

 

Dispozitivul Pelamis este construit din cinci segmente tubulare legate de articulatii specifice, care permit miscari in doua directii. Acest miriapod artificial pluteste jumatate scufundat pe suprafata apei si, in mod normal, sta perpendicular fata de frontul de unda. Atunci cand valurile trec pe sub lungimea masinii si segmentele se flexeaza in apa, miscarea este transformata in energie electrica cu ajutorul a doua sisteme hidraulice de putere, care se afla in tuburile masinii. Atunci puterea este trimisa catre mal prin echipamente obisnuite si prin cabluri aflate la adancime. Generatoarele de la articulatiile fiecarui segment sunt similare si functioneaza independent unul de altul, cu redundanta tuturor componentelor generale.


Pelamis este alcatuit din mai multi cilindri articulati, care, sub actiunea valurilor au miscari relative care actioneaza niste pistoane. Pistoanele pompeaza ulei sub presiune prin motoare hidraulice care actioneaza generatoare electrice.

 

Pelamis a fost realizat si comercializat de Pelamis Wave Power Ltd (cu sediul in Scotia, cunoscuta anterior ca Ocean Power Delivery Ltd).

 

 

 

 
01/11/2012 - Acest articol a fost citit de 4821 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 323 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Energie electrica din spatiu cosmic
Cum isi pot reduce companiile costurile cu...
Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se...
Noi standarde de monitorizare a echipamentelor...
Sistemele centralizate de telecitire, prin...
Stirile urmatoare
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
2013 aduce scumpiri la energie electrica si...
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul...
Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric