Noi standarde de monitorizare a echipamentelor electrice ale centralelor nucleare


ghidelectric.ro
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Noi standarde de monitorizare a echipamentelor electrice ale centralelor nucleare


Importanta majora in procesele active ale centralelor nucleare este reprezentata de metodologia de functionare a echipamentelor. Doua organizatii internationale au lansat noi standarde de intretinere a echipamentelor electrice de la centralele nucleare.

centrala nucleara

Controlul reactoarelor nucleare se face desigur computerizat, inclusiv cel al sistemelor utilizate pentru protectia reactorului si a mediului inconjurator. Insa cablurile, izolarea acestora dar si a altor echipamente electrice, sistemele de instrumentatie si control ale centralelor nucleare se pot degrada in timp si utilizarea acestora poate deveni periculoasa. Pe masura ce specialistii monitorizeaza periodic cablurile cu ajutorul carora se realizeaza conectarea echipamentelor specifice derularii proceselor industriale, Comisia Electrotehnica Internationala si IEEE Standards Association au raportat totusi ca operatorii nu si-au concentrat atentia de monitorizare si asupra starii de degradare a cablurilor in sine. In acest scop, organizatiile au introdus un nou standard international, numit  IEC / IEEE 62582, privind importanta realizarii controlului perioadic de siguranta al echipamentelor si elementelor de conectivitate. 

 

IEC / IEEE 62582, stabileste pentru prima data un standard la nivel mondial, comun, cu o serie de tehnici care pot fi selectate si aplicate pentru monitorizarea starii reale a fiecarui echipament nou instalat. Aceste teste de verificare ajuta la crearea unei linii de baza care la randul sau permite stabirea cu un grad ridicat de precizie a ratei de fuctionare a echipamentelor la parametrii optimi, chiar si in cazul eventualelor avarii. 


Organizatiile au creat un sistem interactiv de supraveghere prin colectarea si schimbul de date intre mai multe sedii de supraveghere astfel incat
metodele de monitorizare sa asigure parametrii de funcionare a sistemelor pe termen lung. 

 

 
27/09/2012 - Acest articol a fost citit de 1816 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 37 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Sistemele centralizate de telecitire, prin...
Toamna vine cu scumpiri la energie electrica si...
Motorul GE J312: peste 50.000 de ore de...
Din septembrie gazele naturale se scumpesc cu 5%
Consumul de electricitate a crescut in S1 din...
Stirile urmatoare
Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se...
Cum isi pot reduce companiile costurile cu...
Energie electrica din spatiu cosmic
Pelamis, sistemul care transforma puterea...
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric