Cum isi pot reduce companiile costurile cu energia electrica


ghidelectric.ro
Joi, 28 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cum isi pot reduce companiile costurile cu energia electrica


Cheltuielile persoanelor juridice cu factura de electricitate reprezinta o parte importanta a costurilor cu regiile. Pentru reducerea acestor cheltuieli, companiile trebuie sa abopte un mod eficientizat de consum.

energie electrica

Situatia economica, variatiile de costuri si consumul de energie, s-au facut simtite in conturile companiilor. Urmare unei analize derulata de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), privind echilibrul energetic in perioada 2012-2020, s-a aratat ca in urmatorii doi ani se estimeaza o crestere a consumului final de resurse energetice in tara noastra, cu 0,7% in 2012 si cu 1,4% in 2013. Desigur ca se va mentine tendinta si in anii urmatori ai perioadei de referinta (n.r. 2012-2020).

Care ar fi pasii spre o economisire eficienta a energiei electricet

 

De inceput, trebuie facuta o analiza a cladirii pentru a putea stabili incaperile unde poate fi aplicata gandirea reducerii propuse. De aici incep pasii efectivi.

 

 

O mare parte din energia consumata este utilizata de echipamente electronice si stiind acest aspect, ar fi indicat sa fie folosite dispozitive eficiente energetic.

 

 

Centrele de date sunt printre cele mai mari consumatoare de energie din zona de business. Deoarece acestea sunt locurile in care sunt pastrate serverele de stocare a informatiilor cheie ale companiilor, siguranta lor - inclusiv sursa de energie securizata care permite operatiuni fara intrerupere - este foarte importanta. Cu toate acestea, un centru de date bine proiectat permite reducerea majora a consumului de energie asociata alimentarii electrice si sistemelor de racire, fara a afecta operarea serverelor.

 


Consumul de energie cauzat de alimentarea electrica a centrelor de date si sistemelor de racire este de 50% din consumul total de energie. O camera a serverelor bine proiectata, care utilizeaza solutii de marire a eficientei energetice, face posibila reducerea consumului de energie cu pana la 30%.

 

 

Pe langa investitiile managementului in solutii de eficienta energetica, schimbarea modului de gandire al angajatilor este o alta solutie pe care companiile le pot adopta pentru a-si reduce costurile de operare. Si daca am vazut ce trebuie sa faca managementul, sa vedem ce trebuie sa adopte si angajatii:

 

-          Sa seteze computerele pe stand-by dupa o perioada mai mare de nefolosire a acestora  si desigur sa le inchida la terminarea programului de lucru;

 

-          Sa adopte o varianta optimizata a sistemele de incalzire si de racire a echipamentelor folosite, prin utilizarea de termostate;

 

-           Echipamentele ce deservesc activitatea zilnica sa nu fie mai multe decat necesarul, astfel se poate evita supraincarcarea retelei. Mai mult, pe cele pe care nu le folosesc permanent, gen copiator/scaner/fax, sa le mentina inchise atunci cand nu au nevoie de ele;

 

-          Iluminarea incaperii de lucru sa fie facuta cu becuri economice, iar atunci cand angajatii parasesc biroul pentru intalniri sau pauza de masa, luminile trebuiesc stinse. Desigur ca dupa terminarea programului de lucru si pana a doua zi dimineata, la revenirea angajatilor, luminile se vor mentine stinse.

 

 

In speranta ca sfaturile noastre pot veni in intampinarea necesitatilor Dvs. de reducere a costurilor, pe principiul “ultimul stinge lumina”, va dorim o zi frumoasa pana la urmatoarea regasire.

 

 
04/10/2012 - Acest articol a fost citit de 1883 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se...
Noi standarde de monitorizare a echipamentelor...
Sistemele centralizate de telecitire, prin...
Toamna vine cu scumpiri la energie electrica si...
Motorul GE J312: peste 50.000 de ore de...
Stirile urmatoare
Energie electrica din spatiu cosmic
Pelamis, sistemul care transforma puterea...
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
2013 aduce scumpiri la energie electrica si...
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric