Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se reia construirea unui reactor


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se reia construirea unui reactor


Desi dupa accidentul devastator din 11 martie 2011 guvernul a instituit un program de renuntare treptata la energia nucleara, de curand compania Electric Power Development a reluat construirea unui reactor nuclear la Fukushima.

centrala nucleara

Compania japoneza de electricitate a inceput luni lucrarile pentru construirea unui reactor la centrala electrica atomica dupa ce a primit aprobarile autoritatilor. Ministrul Economiei, Comertului si Industriei - Yukio Edano a subliniat insa ca este obligatoriu ca reactorul sa se alinieze noilor exigente in domeniul securitatii impuse de autoritati pentru a obtine autorizatia de functionare.

 

 

Initial autoritatile nipone anuntau oprirea progresiva si completa a productiei de energie nucleara intr-o perioada de 30 de ani, printr-un document referitor la planul energetic al Japoniei in perioada post-Fukushima. Documentul care nu prezinta variantele luate in calcul pentru compensarea energiei nucleare, relateaza trei principii de baza: oprirea reactoarelor existente dupa 40 de ani, acceptarea repornirii celor suspendate doar in urma unor examinari in domeniul securitatii si lipsa construirii de centrale.

 

 

In ciuda celor mediatizate, Guvernul ia in calcul repornirea unitatilor in momentul in care vor fi declarate sigure de catre o noua autoritate de reglementare atomica. Lucru confirmat si de primul ministru care spune ca va fi autorizata continuarea construirii a doua centrale aflate in stadiu de santier, dar care pentru a porni, este necesar sa primeasca aprobarea unei Comisii de Control creata de catre Guvern.

 

 

Asadar, Guvernul a renuntat sa adopte in mod oficial programul stoparii productiei nucleare precum intentiona initial. In prezent, in mod sensibil dar foarte prudent, niponii fac pasi catre regandirea productiei nucleare si cel mai probabil vor reabilita incet pozitia detinuta initial pe piata producatorilor de energie nucleara, la nivel mondial.  

 

 
02/10/2012 - Acest articol a fost citit de 1906 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Noi standarde de monitorizare a echipamentelor...
Sistemele centralizate de telecitire, prin...
Toamna vine cu scumpiri la energie electrica si...
Motorul GE J312: peste 50.000 de ore de...
Din septembrie gazele naturale se scumpesc cu 5%
Stirile urmatoare
Cum isi pot reduce companiile costurile cu...
Energie electrica din spatiu cosmic
Pelamis, sistemul care transforma puterea...
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
2013 aduce scumpiri la energie electrica si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric