Din septembrie gazele naturale se scumpesc cu 5%


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Din septembrie gazele naturale se scumpesc cu 5%


Populatia Romaniei va plati, incepand cu luna septembrie, cu 5% mai mult la gazele naturale. Pentru firme majorarea va fi de 10%, potrivit lui Erik der Vrijer, seful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu Romania.

energie electrica

Dupa scumpirea energiei electrice in luna iulie, urmeaza si o scumpire a gazelor naturale incepand cu luna septembrie. Pretul gazelor naturale livrate populatiei va creste din septembrie cu 5%, iar pentru firme majorarea va fi de 10%, a anuntat, marti, seful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu Romania, Erik der Vrijer. Cu toate ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a publicat, la sfarsitul lunii iunie, calendarul scumpirii preturilor pentru consumatorii casnici si noncasnici, acesta nu includea pentru anul 2012 nicio crestere a tarifelor.

 

"Foile de parcurs pentru gaze si electricitate nu s-au devansat (...). Exista un mecanism in Romania, o formula, care arata in cazul in care costurile cresc atunci vor trece in preturile finale. Acesta formula nu s-a aplicat in ultimii ani. Exista aici un bagaj dificil in ajustarea preturilor la gaze in raport cu cresterea costurilor, ceea ce ar fi trebuit daca mecanismul ar fi fost aplicat. Aceasta reprezinta o corectie a lipsei de ajustare a preturilor din trecut", a afirmat Erik der Vrijer.

 

Potrivit calendarului facut public de ANRE populatia va plati cu 10% mai mult la gaze, atat anul viitor cat si in anul 2014, pentru ca in 2015-2018 sa urce cu 12% anual, prin ajustari trimestriale.


Eliminarea preturilor reglementate a fost solicitata autoritatilor romane de catre FMI.


Cea mai recenta crestere de preturi la gaze, pentru companii, nu si pentru populatie, a avut loc la 1 ianuarie si a fost de 5%. ANRE a motivat cresterea prin majorarea pretului gazelor importate. Tarifele pentru populatie au fost mentinute la valorile din 2011.

 
14/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2243 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Consumul de electricitate a crescut in S1 din...
BCR finanteaza o microhidrocentrala
Termocentrala, pericol ecologic pentru galateni
920000 kWh de energie electrica de la 570 de...
Hidroelectrica vrea sa scumpeasca energia
Stirile urmatoare
Motorul GE J312: peste 50.000 de ore de...
Toamna vine cu scumpiri la energie electrica si...
Sistemele centralizate de telecitire, prin...
Noi standarde de monitorizare a echipamentelor...
Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric