BCR finanteaza o microhidrocentrala


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

BCR finanteaza o microhidrocentrala


Compania Espe Energia SRL a obtinut de la BCR un credit de 17 milioane de euro pentru constructia unei microhidrocentrale pe raul Sapanta, judetul Maramures, care se va adauga celorlalte cinci, achizitionate in 2004 de la compania Electrica.

microhidrocentrala

Banca Comerciala Româna (BCR) a finantat compania Espe Energia SRL cu un credit de 17 milioane de, pentru constructia unei microhidrocentrale pe râul Sapânta, judetul Maramures, care necesita o investitie de peste 23 milioane de euro, finantate integral cu capital privat, fara fonduri europene. Cea de-a sasea microhidrocentrala de pe raul Sapânta va dispune de patru turbine eoliene cu o putere instalata de 9,88 MW. Potrivit oficialilor BCR microhidrocentrala va furniza energie pentru peste 10.000 de gospodarii.

 

"Portofoliul de proiecte de energie regenerabila aprobate în cadrul BCR înregistreaza o capacitate cumulata de peste 100 MW, în cea mai mare parte proiecte de energie eoliana si microhidrocentrale. Privim cu interes finantarea proiectelor de energie regenerabila, care îndeplinesc criterii clare de bancabilitate legate de experienta investitorilor/managementului, expertiza tehnica si legala solida, acorduri pe termen lung de livrare a energiei sau alocarea suficienta de capital pentru a demonstra angajamentul solid al investitorilor", a declarat, în comunicat, Ioana Gheorghiade, director executiv Project Finance în cadrul BCR.

 

"Noua centrala hidroelectrica este, prin urmare, un pas important în strategia noastra de consolidare si crestere în România. Internationalizarea împreuna cu inovatia tehnologica au fost întotdeauna liniile directoare în procesul de dezvoltare al Grupului Espe. România prezinta o oportunitate excelenta de investitii, ca urmare a modificarilor legislative implementate cu scopul de a atrage capital nou, în special strain, în dezvoltarea productiei de electricitate din surse regenerabile de energie", a declarat Titian Meneghetti, CEO al Espe.

 

Compania Espe Energia SRL si-a inceput expansiunea internationala inca din anul 1994. In Romania a achizitionat de la compania Electrica, in 2004, alte cinci microhidrocentrale.

 

Espe Energia SRL este in topul trei al companiilor din sectorul productiei de energie din surse regenerabile in Romania, inca din anul 2006. Companie dispune de peste 30 de ani de experienta în sectorul hidroenergetic, în proiectarea de sisteme complete de fabricatie de turbine, piese electromecanice, echipamente de comanda si control software de management si componente automatizate.

 
27/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2281 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 22 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Termocentrala, pericol ecologic pentru galateni
920000 kWh de energie electrica de la 570 de...
Hidroelectrica vrea sa scumpeasca energia
Toriu, o alternativa mai sigura pentru...
Hidroelectrica vrea sa declare stare de forta...
Stirile urmatoare
Consumul de electricitate a crescut in S1 din...
Din septembrie gazele naturale se scumpesc cu 5%
Motorul GE J312: peste 50.000 de ore de...
Toamna vine cu scumpiri la energie electrica si...
Sistemele centralizate de telecitire, prin...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric