Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA


ghidelectric.ro
Luni, 20 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Anul 2013 aduce privatizarea Electrica SA


Pana la sfarsitul anului, Ministerul Economiei va privatiza pachetul majoritar al SC Electrica SA Bucuresti, prin derularea unei oferte publice de majorare de capital social, la o cota primara de 105% actiuni nou emise.

retele_electrice_ghidelectric

Capitalul social al Electrica SA este de 2.062 miliarde de lei, fiind in posesia statului roman prin Ministerul Economiei. In ultimele discutii avute cu misiunea comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale in cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv, partile au convenit Emiterea unei hotarari de guvern pana la sfarsitul lunii februarie 2013 pentru vanzarea majoritara a actiunilor detinute de stat la Electrica si incheierea contractului cu consultantul tranzactie pentru vanzarea majoritara, pana la sfarsitul lunii aprilie 2013.

 

Anuntarea vanzarii majoritare pentru finalizarea privatizarii va avea loc pana la finalul lunii noiembrie a.c. Totodata, Electrica va face demersurile necesare pentru admiterea la tranzactionare pe o piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti SA, conform proiectului de act normativ.

 

Pe langa obligatiile asumate in cadrul negocierilor purtate in ianuarie 2013 cu Fondul Monetar International, in document este stipulata necesitatea atragerii de catre Electrica de resurse financiare fara dobanzi, pentru realizarea programului investitional.

 

Programele de investitii pe care societatea trebuie sa le deruleze in urmatorii cinci ani vizeaza cresterea gradului de siguranta in functionarea si exploatarea instalatiilor electrice, dezvoltarea si modernizarea retelei electrice, dezvoltarea durabila a Retelei electrice de distributie, respectand normele de protectia mediului, modernizarea si dezvoltarea infrastructurii sistemului de telecomunicatii.

 

Electrica deruleaza activitatea de distributie a energiei electrice in trei segmente nationale, sub forma de monopol natural, precum si activitatea de furnizare a energiei electrice, desfasurata pe piata concurentiala si reglementata, asigurand servicii pentru aproximativ 3,5 milioane de clienti. Astfel, in anul 2011, Electrica detinea o cota de piata, impreuna cu filialele sale, de aproximativ 25%.

 

 
30/01/2013 - Acest articol a fost citit de 2358 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 42 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Guvernul Ponta impune suprataxe in domeniul...
InterAgro a inaugurat astazi o centrala in...
2013 aduce scumpiri la energie electrica si...
Generator care ofera hidroelectricitate la o...
Pelamis, sistemul care transforma puterea...
Stirile urmatoare
O companie chineza va investi intr-un grup...
Romania, una dintre tarile cel mai putin...
Compania Hidroelectrica este pe un trend ascendent
Energie electrica produsa de bacterii
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric