Noi nanocristale permit panourilor solare sa genereze energie electrica si hidrogen gazos


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Noi nanocristale permit panourilor solare sa genereze energie electrica si hidrogen gazos


La prima vedere panourile solare fotovoltaice sunt minunate. Nu au nevoie de combustibil si atata timp cat soarele straluceste acestea produc multa energie electrica.

panouri solare

Problema este ca, realizarea lor costa mult, bateriile sunt sisteme slabe de stocare pentru zilele cu nori, iar panourile au o durata de viata scurta. Insa, Dr. Mikhail Zamkov de la Ohio's Bowling Green State University impreuna cu echipa sa, au folosit nanocristale sintetice pentru a face panourile solare mai durabile, precum si de natura sa produca hidrogen gazos.

 

Panourile solare care folosesc molecule anorganice, ca parte a constructiei lor, au o durata de viata scurta. Efectele radiatiilor UV si caldura le degradeaza, iar durata lor de viata ramane undeva la 20 de ani. Avand in vedere cat de costisitor este sa faci panouri solare, nu este de mirare ca un kilowatt produs astfel costa mai mult decat unul produs prin metodele conventionale de producere a energiei. Intr-o lucrare video publica in Journal of Visualized Experiments (JoVE), Zamkov subliniaza procesul prin care, impreuna cu echipa sa, inlocuieste moleculele anorganice cu doua nanocristale anorganice, realizate din zinc si cadmiu sulfurat, cu un catalizator de platina adaugat.

Potrivit lui Zamkov, aceste cristale sunt foarte durabile, in comparatie cu omologii lor organici. Nu doar ca sunt mai putin sensibile la radiatiile UV si la caldura, acestea nu sufera de probleme de degradare care afecteaza omologii lor organici.

 

Un alt avantaj este ca nanocristalele nu doar genereaza energie electrica, acestea produc si hidrogen gazos. Cand sunt introduse in apa si expuse la lumina, tija din cadmiu sulfurat se descompune in hidrogen si oxigen.

 

Intre timp, nanocristalul care este compus din straturi suprapuse de seleniura de zinc – este fotovoltaic si genereaza energie electrica. Cu aceasta capacitate duala, un panou realizat din asemenea nanocristale nu ar genera putere numai in timpul zilei, dar si hidrogen ca si celula de combustibil pe timpul noptii.

 
31/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3060 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 106 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Parc solar pe acoperisul magazinului Selgros...
Energie regenerabila prin osmoza
Casa solara inteligenta, construita de studenti...
Cea mai mare instalatie eoliana integrata...
Roboti care instaleaza panouri solare
Stirile urmatoare
Au inceput pregatirile pentru constructia celui...
Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania
Prima celula solara realizata in intregime din...
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric