Parc solar pe acoperisul magazinului Selgros din Pantelimon


ghidelectric.ro
Joi, 22 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Parc solar pe acoperisul magazinului Selgros din Pantelimon


SELGROS CASH&CARRY a decis sa faca primul pas spre productia de energie electrica. Compania a hotarat sa instaleze un parc solar pe acoperisul magazinului din Pantelimon.

Parc solar pe acoperisul Selgros Pantelimon

Selgros Cash&Carry Romania este unul dintre cei mai importanti actori din comertul romanesc, a avut afaceri de circa 780 de milioane de euro si detine 19 magazine in Romania. Compania a luat decizia de a patrunde pe piata de energie electrica, prin instalarea unui parc solar pe acoperisul magazinului situat in cartierul Pantelimon, din Bucuresti.

 

Nu este surprinzator deloc faptul ca Selgros a luat aceasta decizie avand in vedere ca multi specialisti spun ca energia solara va fi zona din care se va naste al doilea boom al regenerabilelor dupa eoliene, mai ales tinand cont de schema de sprijin foarte generoasa pentru parcurile fotovoltaice.

 

"Panourile fotovoltaice sunt amplasate pe acoperisul magazinului nostru din Pantelimon. Este vorba doar de prima investitie, vor urma si altele, intotdeauna deasupra unor magazine Selgros", spune Alexandru Vlad, director executiv al Selgros Cash & Carry Romania. Informatiile furnizate de Transelectrica arata ca parcul solar va avea o capacitate de circa 1 MW termenul de punere in functiune fiind jumatatea lunii noiembrie.

 

Cu toate ca reprezentantii Selgros nu au dorit sa precizeze care este costul acestei investitii, potrivit informatiilor disponibile, pentru fiecare megawatt intr-un parc solar sunt necesare circa doua milioane de euro, costul echipamentelor fiind in continua scadere.

 
29/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2309 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energie regenerabila prin osmoza
Casa solara inteligenta, construita de studenti...
Cea mai mare instalatie eoliana integrata...
Roboti care instaleaza panouri solare
Americanii au inventat panourile solare 3D
Stirile urmatoare
Noi nanocristale permit panourilor solare sa...
Au inceput pregatirile pentru constructia celui...
Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania
Prima celula solara realizata in intregime din...
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric