Brasov: Primul oras din Romania iluminat public inteligent


ghidelectric.ro
Marti, 27 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Brasov: Primul oras din Romania iluminat public inteligent


Brasovul va fi primul oras din Romania care va fi iluminat public inteligent. Cu noul sistem, Primaria din Brasov va economisi la energie intre 30% - 35%, lunar, ceea ce in sume efective ar insemna cam 250.000 - 300.000 de lei.

sistem de iluminat public inteligent

Brasovenii se vor bucura in curand de un nou sistem de iluminat public inteligent, printr-o finantare de la Uniunea Europeana de 10 milioane de lei. Sistemul de iluminat public va fi modernizat prin realizarea unei solutii integrate care sa asigure modernizarea sistemului de iluminat public (telegestiune) si supravegherea, monitorizarea si interactiunea cu zonele si situatiile cu risc ridicat de producere a fenomenelor infractionale din municipiul Brasov.

 

Aceasta solutie care urmeaza sa fie proiectata, va include un subsistem de telegestiune a iluminatului public instalat pe stalpii de iluminat public care sunt in proprietatea Municipiului Brasov. Acest lucru inseamna ca modulele de telegestiune se vor instala in lampa sau in partea inferioara a stalpilor de iluminat stradal, intercalandu-se pe alimentarea cu energie electrica a surselor de iluminat. Acestea au rolul de a permite iluminatul la un singur stalp sau la mai multi, in functie de necesitati, sau de a diminua fluxul luminos prin functia de „dimming” si de a alimenta echipamentele ce urmeaza a se monta ulterior pe stalpii de iluminat stradal, respectiv camerele video de supraveghere, butoane de panica VoIP, echipamente WiMax. De asemenea, va fi posibil sa detecteze echipamentele care nu functioneaza sau functioneaza defectuos.

 

Pentru ca proiectul sa poata fi implementat, Consiliul Local Brasov a aprobat, recent, alocarea cofinantarii, in cuantum de 217.400,61 lei reprezentand 2% din cheltuielile eligibile ale proiectului. De asemenea,

 

Totodata, Consiliul Local va mai trebui sa suporte si cheltuielile de TVA, in valoare de 2.099.968,32 lei, insa acestia se vor rambursa de catre Autoritatea de Management, intrand in categoria cheltuielilor eligibile. Pentru moment, sistemul exista doar in cateva zone din oras. Sistemul permite reglarea intensitatii luminoase in functie de traficul rutier sau pietonal dintr-o zona, dar si oprirea sistemelor de iluminat arhitectural in orele unde nu este trafic.

 
28/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2769 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 37 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
50.000 de becuri vor imbunatatii traficul din...
GE ilumineaza Tower Bridge cu ocazia Jocurilor...
Danfoss: Livrari de tehnologii eficiente...
Eficientizare energetica la Vulcan
Guvernul reia programul de electrificare a tarii
Stirile urmatoare
Legrand mizeaza pe strategia de inovare si...
Electroalfa isi largeste domeniul de activitate
Schneider Electric a dotat cu echipamente...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric