Eficientizare energetica la Vulcan


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Eficientizare energetica la Vulcan


Companiile Vulcan si Vinci Facilities Romania au initiat un proiect de utilizare eficienta a resurselor energetice pe platforma industriala Vulcan, care urmareste scaderea costurilor utilitatilor cu 20 – 25%.

echipamente industriale

Proiectul ofera primele soluții de optimizare a consumurilor, în special prin reabilitarea și modernizarea unor echipamente din uzina, dar și prin funcționarea integrata a acestora. Astfel, unele dintre instalațiile vechii fabrici vor fi înlocuite și se va trece la automatizarea sistemului de producere a apei menajere și a celei folosite în producție. O alta etapa prevede implementarea unor soluții “green energy” – becuri cu led, senzori de prezența și temporizatoare, atât în zona de birouri, cât și în mediul de producție. Proiectul urmarește și refacerea hidroizolației și a izolațiilor termice ale halelor de producție, pentru eliminarea pierderilor și, implicit, reducerea consumului de gaze, scrie Capital.
 
Dupa finalizarea auditului energetic, specialiștii VINCI Facilities România vor propune un plan de investiții pentru reducerea consumurilor. Primele estimari se cifreaza la circa 200.000 de euro pe termen mediu, urmând ca în circa cinci ani, prin refacerea integrala a izolațiilor halelor și prin înlocuirea unor echipamente, nivelul investițiilor sa depașeasca 2 milioane de euro.

“ Remodelarea proceselor, începuta în urma cu aproape un an și continuata firesc cu acest proiect de eficientizare energetica,  repune Vulcan pe calea performanței.  Nu este un proiect ușor, având în vedere vechimea instalațiilor noastre”, afirma Adrian Volintiru, directorul general al Vulcan.
 
Vulcan și Vinci Facilities România au încheiat în luna septembrie a anului trecut un contract de servicii complete de mentenanța industriala (facilities management). Acest lucru a însemnat economii de peste 10% ale cheltuielilor administrative pentru Vulcan. Compania Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale si unitati de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa în acest sector, și unul dintre liderii mondiali.


La nivel internațional, VINCI Facilities are peste 8000 de angajati în mai mult de 20 de tari, cifra de afaceri realizata în 2011 fiind de 1,2 miliarde de euro.

 

Sursa: Capital

 
18/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2362 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 31 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Guvernul reia programul de electrificare a tarii
UPS, ideal pentru situatiile de avarie
Instalatii de distributie gaze petroliere...
Eticheta A de eficienta energetica pentru...
EnergoBit a sustinut Proiectiile de Gala la...
Stirile urmatoare
Danfoss: Livrari de tehnologii eficiente...
GE ilumineaza Tower Bridge cu ocazia Jocurilor...
50.000 de becuri vor imbunatatii traficul din...
Brasov: Primul oras din Romania iluminat public...
Legrand mizeaza pe strategia de inovare si...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric