Legrand mizeaza pe strategia de inovare si extindere


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Legrand mizeaza pe strategia de inovare si extindere


Legrand SA, specialist mondial in produse si sisteme pentru instalatii electrice si retele informatice, a declarat ca are puterea financiara de a cheltui mai mult de 500 de milioane de euro pe achizitii, dupa ce a raportat castiguri record in 2012.

legrand

„In general, cheltuim 400-500 de milioane de euro pe an pe achizitii, fara a afecta bilantul, datorita unui cash flow puternic”, a declarat intr-o conferinta de presa directorul executiv Gilles Schnepp. „Este un model care a functionat bine, dar daca o sa va uitati la istoria noastra o sa vedeti ca am cheltuit chiar si mai mult. Nu exista tabuuri.”

 

Legrand a inregistrat anul trecut o scadere a datoriei cu 15%, la 1,08 miliarde de euro, iar profitul net a crescut cu 5,6% la 505.6 milioane de euro, a declarat compania cu sediul in Limoges, Franța.

 

Legrand care produce intrerupatoare, prize si sisteme de control al iluminatului, a declarat ca ar putea cheltui circa 400 de milioane de euro anual pe achizitii, ca parte a unui plan de crestere cu 10 procente anual, incepand din 2011 pana in 2015. Compania vizeaza o marja operationala ajustata inainte de achizitii de 19-20% din vanzari in 2013, dupa un procent de 19.9 in 2012.

 

Legrand a urmarit in mod activ indeplinirea obiectivelor strategiei de expansiune cu ajutorul resurselor proprii si de consolidare a pozitiei detinute pe piata, prin lansarea unui numar important de produse inovatoare (inclusiv in SUA si in alte zone puternic industrializate), precum si prin achizitia a patru societati care au un potential ridicat de dezvoltare si ocupa prima pozitie in domeniile tehnologice de expertiza.

 

Vanzarile au crescut cu 5.1% anul trecut, iar prin achizitia a patru societati s-au adaugat 4.5 puncte procentuale, a precizat Legrand. Vanzarile nete au scazut cu 1.4%, iar ratele de schimb au avut un impact pozitiv de 1.9 puncte.

 

Principalele obiective pentru 2013 pot fi sintetizate prin continuarea focalizarii pe activitatea de cercetare-dezvoltare si intensificarea programului de achizitii, in special in zonele cu potential de crestere rapida. In acest sens, a fost anuntata preluarea producatorului saudit Seico – lider al pietei locale al sistemelor de cutii metalice industriale pentru protectia traseelor de cabluri electrice.

 
20/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2489 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 23 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Brasov: Primul oras din Romania iluminat public...
50.000 de becuri vor imbunatatii traficul din...
GE ilumineaza Tower Bridge cu ocazia Jocurilor...
Danfoss: Livrari de tehnologii eficiente...
Eficientizare energetica la Vulcan
Stirile urmatoare
Electroalfa isi largeste domeniul de activitate
Schneider Electric a dotat cu echipamente...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric