Legrand mizeaza pe strategia de inovare si extindere


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Legrand mizeaza pe strategia de inovare si extindere


Legrand SA, specialist mondial in produse si sisteme pentru instalatii electrice si retele informatice, a declarat ca are puterea financiara de a cheltui mai mult de 500 de milioane de euro pe achizitii, dupa ce a raportat castiguri record in 2012.

legrand

„In general, cheltuim 400-500 de milioane de euro pe an pe achizitii, fara a afecta bilantul, datorita unui cash flow puternic”, a declarat intr-o conferinta de presa directorul executiv Gilles Schnepp. „Este un model care a functionat bine, dar daca o sa va uitati la istoria noastra o sa vedeti ca am cheltuit chiar si mai mult. Nu exista tabuuri.”

 

Legrand a inregistrat anul trecut o scadere a datoriei cu 15%, la 1,08 miliarde de euro, iar profitul net a crescut cu 5,6% la 505.6 milioane de euro, a declarat compania cu sediul in Limoges, Franța.

 

Legrand care produce intrerupatoare, prize si sisteme de control al iluminatului, a declarat ca ar putea cheltui circa 400 de milioane de euro anual pe achizitii, ca parte a unui plan de crestere cu 10 procente anual, incepand din 2011 pana in 2015. Compania vizeaza o marja operationala ajustata inainte de achizitii de 19-20% din vanzari in 2013, dupa un procent de 19.9 in 2012.

 

Legrand a urmarit in mod activ indeplinirea obiectivelor strategiei de expansiune cu ajutorul resurselor proprii si de consolidare a pozitiei detinute pe piata, prin lansarea unui numar important de produse inovatoare (inclusiv in SUA si in alte zone puternic industrializate), precum si prin achizitia a patru societati care au un potential ridicat de dezvoltare si ocupa prima pozitie in domeniile tehnologice de expertiza.

 

Vanzarile au crescut cu 5.1% anul trecut, iar prin achizitia a patru societati s-au adaugat 4.5 puncte procentuale, a precizat Legrand. Vanzarile nete au scazut cu 1.4%, iar ratele de schimb au avut un impact pozitiv de 1.9 puncte.

 

Principalele obiective pentru 2013 pot fi sintetizate prin continuarea focalizarii pe activitatea de cercetare-dezvoltare si intensificarea programului de achizitii, in special in zonele cu potential de crestere rapida. In acest sens, a fost anuntata preluarea producatorului saudit Seico – lider al pietei locale al sistemelor de cutii metalice industriale pentru protectia traseelor de cabluri electrice.

 
20/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2362 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 23 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Brasov: Primul oras din Romania iluminat public...
50.000 de becuri vor imbunatatii traficul din...
GE ilumineaza Tower Bridge cu ocazia Jocurilor...
Danfoss: Livrari de tehnologii eficiente...
Eficientizare energetica la Vulcan
Stirile urmatoare
Electroalfa isi largeste domeniul de activitate
Schneider Electric a dotat cu echipamente...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric