UPS, ideal pentru situatiile de avarie


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

UPS, ideal pentru situatiile de avarie


Uninterruptible Power Supply sau cunoscutul UPS, a devenit solutia ce mai potrivita pentru activitatea din birouri, in cazul in care cladirea nu este conectata la surse alternative de energie

UPS

Activitatea curenta din orice birou este deseori intrerupta de diversele probleme ce apar la reteaua electrica. Fie ca este vorba de opriri frecvente ale furnizarii energiei electrice, pene de curent sau caderi din cauza suprasarcinilor, toate inseamna timpi morti in activitatea companiei. Dincolo de acest lucru, echipamentele de lucru (calculatoare, laptop-uri, imprimante servere, etc cu toate sunt afectate de aceste caderi de tensiune.
In aceste conditii, Uninterruptible Power Supply sau cunoscutul UPS, a devenit solutia ce mai potrivita pentru activitatea din birouri, in cazul i care cladirea nu este conectata la surse alternative de energie, scrie Club It&c.

Asa cum ii spune si numele, UPS-ul este dispozitivul menit sa ofere energia necesara functionarii pe perioade scurte in care se inregistreaza caderi ale furnizarii energiei electrice. De asemenea, dispozitivul protejeaza echipamentele de variatiile de tensiune ce pot avea loc.
Caderile de tensiune provoaca pierderi de date ce nu sunt salvate la timp, pauze in activitate ce duc la scaderea productivitatii degradarea echipamentelor electronice si in final daune totale ale echipamentelor supuse caderilor si fluctuatiilor de energie.

Alegerea unui echipament UPS este cea mai la indemana solutie pe care o firma o poate adopta pentru a evita astfel de probleme. Exista insa mai multe feluri de astfel de echipamente si fiecare firma ar trebui sa faca alegerea ce se potriveste cel mai bine tipului de activitate, problemelor cu care se confrunta din acest punct de vedere si al asteptarilor pe care le are de la aceste echipamente, scrie Club It&c.

Standby UPS Systems

In cazul acestui gen de UPS-uri, energia este transmisa printr-un circuit de compresie a zgomotului si apoi spre echipamentul alimentat. In acelasi timp, un incarcator mentine bateria la un nivel de incarcare maxima. In timpul caderii de tensiune, un invertor converteste energia bateriei pentru a o transmite echipamentului alimentat. Cand alimentarea cu energie se reia, UPS-ul revine la varianta initiala furnizand energia si reincarcand bateria. De asemenea, in momentul in care echipamentul detecteaza o fluctuatie a intensitatii curentului, acesta comuta automat pe baterie, continuand astfel furnizarea energiei electrice.
 
Line-Interactive UPS Systems

 Pentru UPS-urile de acest gen, energia este transmisa prin circuitul de compresie a zgomotului. Apoi energia trece printr-un sistem ce echilibreaza variatiile de tensiune si transmite echipamentului final energia optima, proces ce se realizeaza fara utilizarea bateriei. Aceasta este alimentata de un incarcator ce o mentine mereu incarcata. In timpul unei pene de curent, invertorul pune bateria in functiune furnizand energie la parametrii optimi. Cand energia revine, invertorul inchide furnizarea de energie din baterie si revine la modul initial, alimentand in acelasi timp bateria pana cand aceasta revine la nivelul maxim de incarcare pentru a putea folosita din nou. Datorita comutarii intr-un timp de cateva milisecunde, echipamentele alimentate nu sufera daune.
 
On-Line UPS Systems

Acest gen de UPS ofera cel mai de top nivel de back-up. Energia este intrerupta si apoi reconstruita la parametrii optimi de catre invertor ce este in functiune 100% din timpul de activitate. Aceasta inseamna ca nu exista absolut niciun timp de intrerupere necesar realizarii transferului. Acest sistem elimina intrarile mari de tensiune, ajusteaza energia la nivelul optim., scrie Club It&c.

Feature-uri importante

 Pe langa categoriile mentionate, exista si alte particularitati de care este important sa se tina seama atunci cand se alege un UPS. Detalii precum auto shutdown-ul, durata de viata a bateriei, numar de iesiri sau facilitati de adaugare a liniilor telefonice sunt factori importanti in alegerea unui sistem potrivit.
 Caracteristicile legate de shutdown sunt foarte importante. Multe sisteme UPS ofera porturi ce comunica cu echipamentele terminale oferindu-le instructiuni in timp real. Astfel, acestea pot transmite comanda de shutdown acestor echipamente in momentul cand apare o problema. De asemenea, echipamentele moderne ofera ambele variante de porturi, atat clasice cat si inteligente.
 O serie de UPS uri ofera interfete ce furnizeaza date despre voltaj, temperatura, gradul de incarcare al bateriei precum si alte informatii importante si necesare.

 Un sistem de Free Monitoring Software ofera posibilitatea de monitorizare si interactiune cu computerele conectate. Astfel, in cazul in care UPS-ul detecteaza o cadere de tensiune intra intr-o stare de monitorizare consumului. In conditiile in care furnizarea energiei nu se reia in timp util iar resursele bateriilor se apropie de sfarsit, este comandata salvarea automata a activitatii de pe computere si pregatirea acestora de shutdown.
 Durata bateriilor este un aspect ce trebuie foarte bine calculat in functie de activitatea fiecarei firme. Majoritatea UPS-urilor ofera un timp mediu de 5-10 minute de activitate la capacitate maxima. Desigur, aplicatiile consuma mult mai mult si ideal ar fi ca acestea sa acopere o durata mult mai mare de timp de pana la 8 ore. O serie de tipuri de UPS-uri ofera alternativa unor baterii separate ce pot fi utilizate pentru a continua functionarea echipamentelor un timp cat mai lung.

Majoritatea computerelor sunt legate la linii de fax iar utilizarea acestora este necesara si in momente in care furnizarea energiei cade. De regula, utilizarea UPS-urilor se rezuma la computerele si mai putin la restul echipamentelor dintr-un birou cum ar fi telefoane, echipamente de printare etc. Tocmai de aceea, este de verificat daca UPS-ul ce urmeaza a fi achizitionat ofera aceasta facilitate de conectare a modemului pentru fax.
 
 
Sursa: Club It&c

Comenteaza aici

 
16/08/2011 - Acest articol a fost citit de 2373 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Instalatii de distributie gaze petroliere...
Eticheta A de eficienta energetica pentru...
EnergoBit a sustinut Proiectiile de Gala la...
GE Energy lanseaza incarcatorul pentru vehicule...
Vom plati mai mult la curent in 2011
Stirile urmatoare
Guvernul reia programul de electrificare a tarii
Eficientizare energetica la Vulcan
Danfoss: Livrari de tehnologii eficiente...
GE ilumineaza Tower Bridge cu ocazia Jocurilor...
50.000 de becuri vor imbunatatii traficul din...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric