Vom plati mai mult la curent in 2011


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Vom plati mai mult la curent in 2011


De parca nu era de ajuns ca incheiem anul 2010 in ôdoliuö financiar, vestile proaste curg si in 2011! Factura la energie, de pilda, va fi mult incarcata!

energie

Romanii vor avea de achitat, potrivit Mediafax, “o contributie pentru sprijinirea productiei de energie electrica. Orice consumator va plati 20 lei/MWh pentru energia produsa in cogenerare”, a declarat Iuliu Plaveti, presedintele Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, scrie Libertatea.

Majorarea pretului de productie al energiei electrice a fost decisa de Guvern la inceputul acestei luni. Consumul mediu pe 12 luni, in Romania, pe gospodarie, e de 1.200 KWh, astfel ca un abonat ar urma sa plateasca anual in plus la factura, in medie, 24 de lei. Ceea ce inseamna circa 2 lei pe luna pentru o factura de 120 de KWh. Suma, desi nu pare mare, reprezinta o cheltuiala deloc de neglijat pentru cei cu venituri foarte mici.

De necrezut! Zeci de familii care locuiesc in sectorul 6 al Capitalei au stat pe intuneric si au inghetat bocna in case de duminica dimineata pana ieri seara, scrie Libertatea.

Motivul? Zona a fost afectata de o pana de curent. Reprezentatii Enel au actionat “prompt”, la... 33 de ore dupa ce “a plouat” cu zeci de reclamatii. De duminica dimineata, de la ora 9.30, de cand au ramas fara curent, bucurestenii de pe strazile Dreptatii, Valea Lacului si Dealului din sectorul 6 au dat zeci de telefoane la Enel. Degeaba!

“Am stat 33 de ore in bezna si in frig cu un copil de 10 luni si cu sotia. Am sunat la Enel de zeci de ori, dar n-a venit nimeni. Noi avem centrale si, daca nu e curent, nu avem caldura in case. E bataie de joc!”, ne-a spus revoltat Mihai Gheorghe (54 de ani), care locuieste pe strada Dreptatii.

Reprezentantii Enel ne-au spus ca defectiunea s-a datorat suprasolicitarii retelei si ca au intarziat cu interventia, culmea!, pentru ca n-au primit reclamatii...

Aseara, tarziu, dupa interventia ziarului Libertatea, problema se rezolvase in cea mai mare parte, cu exceptia catorva case, unde tensiunea era mica.

Sursa: Libertatea

Comenteaza aici

 
21/12/2010 - Acest articol a fost citit de 3217 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 53 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
Sistem de iluminare ce permite reducerea...
80% din incendiile in cladiri sunt provocate de...
Echipamente de incalzire cu uleiuri uzate
Stirile urmatoare
GE Energy lanseaza incarcatorul pentru vehicule...
EnergoBit a sustinut Proiectiile de Gala la...
Eticheta A de eficienta energetica pentru...
Instalatii de distributie gaze petroliere...
UPS, ideal pentru situatiile de avarie
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric