Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Romanii vor avea de achitat, potrivit Mediafax, “o contributie pentru sprijinirea productiei de energie electrica. Orice consumator va plati 20 lei/MWh pentru energia produsa in cogenerare”, a declarat Iuliu Plaveti, presedintele Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, scrie Libertatea.
Majorarea pretului de productie al energiei electrice a fost decisa de Guvern la inceputul acestei luni. Consumul mediu pe 12 luni, in Romania, pe gospodarie, e de 1.200 KWh, astfel ca un abonat ar urma sa plateasca anual in plus la factura, in medie, 24 de lei. Ceea ce inseamna circa 2 lei pe luna pentru o factura de 120 de KWh. Suma, desi nu pare mare, reprezinta o cheltuiala deloc de neglijat pentru cei cu venituri foarte mici.
De necrezut! Zeci de familii care locuiesc in sectorul 6 al Capitalei au stat pe intuneric si au inghetat bocna in case de duminica dimineata pana ieri seara, scrie Libertatea.
Motivul? Zona a fost afectata de o pana de curent. Reprezentatii Enel au actionat “prompt”, la... 33 de ore dupa ce “a plouat” cu zeci de reclamatii. De duminica dimineata, de la ora 9.30, de cand au ramas fara curent, bucurestenii de pe strazile Dreptatii, Valea Lacului si Dealului din sectorul 6 au dat zeci de telefoane la Enel. Degeaba!
“Am stat 33 de ore in bezna si in frig cu un copil de 10 luni si cu sotia. Am sunat la Enel de zeci de ori, dar n-a venit nimeni. Noi avem centrale si, daca nu e curent, nu avem caldura in case. E bataie de joc!”, ne-a spus revoltat Mihai Gheorghe (54 de ani), care locuieste pe strada Dreptatii.
Reprezentantii Enel ne-au spus ca defectiunea s-a datorat suprasolicitarii retelei si ca au intarziat cu interventia, culmea!, pentru ca n-au primit reclamatii...
Aseara, tarziu, dupa interventia ziarului Libertatea, problema se rezolvase in cea mai mare parte, cu exceptia catorva case, unde tensiunea era mica.
Sursa: Libertatea
Comenteaza aici
21/12/2010 - Acest articol a fost citit de 3277 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 53 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |