80% din incendiile in cladiri sunt provocate de echipamente electrice


ghidelectric.ro
Joi, 30 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

80% din incendiile in cladiri sunt provocate de echipamente electrice


Peste 80% din incendiile din Romania au cauze de natura electrica, sustin organizatorii targului International Electric and Automation Show (IEAS).

echipamente_electrice

In prezent, piata sistemelor de securitate la incendiu se confrunta cu multe probleme, atat din cauza lacunelor legislative, a diferitelor acte normative cu dispozitii contradictorii emise de diferite autoritati publice sau chiar a unor prevederi ce nu respecta normele Uniunii Europene (speculate rapid si eficient de catre firmele neprofesioniste), cat si datorita birocratiei specifice ministerelor de resort.  Peste 80% din incendiile din Romania au cauze de natura electrica, sustin organizatorii targului International Electric and Automation Show (IEAS). Pentru utilizatori, cauzele concrete inseamna cabluri, prize necorespunzatoare, electricieni neprofesionisti sau neglijenti, precum si alte motive, minore in fapt. Cauza dramelor produse de incendii este, de fapt, una singura: astazi, in Romania nu exista reglementari si mecanisme de control eficiente care sa reduca pericolele si riscurile utilizarii de echipamente electrice, scrie Agenda Constructiilor.

Firmele romanesti care activeaza pe segmentul securitatii la incendiu intampina numeroase probleme, datorate contextului specific mediului de afaceri romanesc, atat general, cat si propriu domeniului specific de activitate. “Aceste nereguli sunt mult mai serioase si greu de rezolvat , din cauza modificarii continue a reglementarilor de piata (fiscale si tehnice), precum si a lipsei de coerenta si bunavointa a majoritatii organismelor administratiei de stat”, a declarat arh. Horia Nicolescu, vicepresedinte al Asociatiei Pentru Securitate la Incendiu (ASI). Conform reprezentantilor ASI, pentru rezolvarea acestor dificultati se apeleaza mereu la metoda sesizarilor si a dialogului cu autoritatile din domeniu.

Companiile mari si cei care administreaza cladiri de interes public sunt dispuse sa aplice solutii de calitate in ceea ce priveste siguranta la incendiu. Acest lucru trebuie sa se raporteze strict la o comparatie intre costurile unei sigurante reale si eficiente la foc versus pagubele provocate de un potential incendiu (care pot fi umane sau materiale), scrie Agenda Constructiilor.

Din pacate, mai exista, inca, o serie de factori nerelationati direct cu securitatea la incendiu.

Sursa: Agenda Constructiilor

Comenteaza aici

 
06/10/2010 - Acest articol a fost citit de 2797 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 55 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Echipamente de incalzire cu uleiuri uzate
ABB a finalizat noua statie electrica de...
SOCOMEC SE EXTINDE IN ROMANIA
Legrand: Crestere a rezultatelor financiare in...
Electro-Total: Scadere a profitului cu 5% in...
Stirile urmatoare
Sistem de iluminare ce permite reducerea...
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
Vom plati mai mult la curent in 2011
GE Energy lanseaza incarcatorul pentru vehicule...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric