ABB a finalizat noua statie electrica de transformare 110/20 kV Harman


ghidelectric.ro
Vineri, 14 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

ABB a finalizat noua statie electrica de transformare 110/20 kV Harman


Statia electrica de transformare nou construita a fost realizata cu tehnologie ABB de ultima generatie, asigurand eficienta energetica si disponibilitate a energiei.

statie electrica ABB

ABB a finalizat noua statie electrica de transformare 110/20 kV HARMAN, al carei beneficiar si finantator este SC FDEE Electrica Distributie Transilvania Sud SA. Statia electrica de transformare, amplasata in zona de Est a municipiului Brasov, a fost conceputa si realizata pentru alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din aceasta zona, aflata in plina dezvoltare.

Antreprenorul general al proiectului a fost ABB din Romania, avand ca subcontractant pentru lucrarile de constructii civile si montaj S.C. ICCO Electric Brasov iar pentru proiectare firma TRACTEBEL ENGINEERING SA - Romania. ABB si-a asumat intreaga responsabilitate pentru lucrarile de proiectare, constructii civile, inginerie, montaj si punerea in functiune a statiei.

Modelul creativ utilizat pentru noua statie Harman demonstreaza o data in plus competenta si flexibilitatea ABB de a oferi clientilor sai solutii tehnologice personalizate, de o inalta eficienta energetica.” - a spus domnul Peter Simon, Country Manager pentru ABB in Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Printre elementele deosebite ale proiectului se remarca si faptul ca noua statie electrica de transformare este amplasata sub o linie electrica aeriana 110 kv dublu circuit ocupand astfel o suprafata de teren foarte redusa.Statia a fost proiectata si executata in ideea exploatarii si conducerii operative fara personal operativ de exploatare (teleconducere).

Puterea disponibila pe partea de 20kV se realizeaza prin doua transformatoare electrice de putere 25MVA performante de productie ABB asigurand necesarul de putere actual precum si consumul viitor rezultat din studiile de fezabilitate si prefezabilitate intocmite de SC Electrica.Distributia puterii din statia Harman se realizeaza prin intermediul a 12 celule de medie tensiune performante, avand o fiabilitate ridicata. Celulele de 20 kV, precum si dulapurile de protectie, comanda si serviciile interne sunt amplasate intr-o cladire tehnologica zidita realizata pe un singur nivel. Statia electrica de transformare este echipata pentru racordarea a 12 linii electrice de medie tensiune, cu posibilitatea de extindere cu inca doua linii de medie tensiune.

Pentru incadrarea in mod corespunzator a statiei in sistemul energetic national proiectul a inclus si modernizarea dulapurilor de comanda, control si protectie aferente liniei LEA 110kV din statiile adiacente - cele din statia 400/110kV Brasov respectiv statia 110kV CET Brasov. Modernizarea dulapurilor s-a realizat prin integrarea terminalelor numerice performante de fabricatie ABB, asigurandu-se astfel functiile de protectie de distanta si diferentiala pentru liniile electrice aeriene 110 kv CET Brasov-Harman, respectiv Harman-Brasov.

Tehnologia ABB inglobata in aparatajul si echipamentele de 110 si 20 kV utilizate prezinta un nivel ridicat de fiabilitate in exploatare iar sistemul ABB de protectie si control de tip MicroSCADA - cu posibilitate de teleconducere - asigura cresterea sigurantei si a disponibilitatii retelelor electrice pentru majoritatea consumatorilor statiei. Echipamentele utilizate provin de la fabrici ABB din Italia, Suedia, Finlanda si Bulgaria.

ABB este lider in tehnologiile energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor si industriei sa isi imbunatateasca performantele, diminuand impactul asupra mediului inconjurator. Grupul ABB opereaza in aproximativ 100 de tari, avand peste 117.000 angajati.


Sursa: ABB

 
29/06/2010 - Acest articol a fost citit de 4615 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 155 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
SOCOMEC SE EXTINDE IN ROMANIA
Legrand: Crestere a rezultatelor financiare in...
Electro-Total: Scadere a profitului cu 5% in...
Cum sa ai lumina in casa fara sa dai bani pe...
Noul sistem de masura pentru OMV Petrom
Stirile urmatoare
Echipamente de incalzire cu uleiuri uzate
80% din incendiile in cladiri sunt provocate de...
Sistem de iluminare ce permite reducerea...
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
Fondurile Europene impulsioneaza aplicatiile...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric