Robotul subacvatic care se alimenteaza de la soare


ghidelectric.ro
, 3 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Robotul subacvatic care se alimenteaza de la soare


Inginerii de la AeroVironment s-au gandit sa reproduca pestele numit ämolaö (cunoscut si sub numele de äpestele soare al oceanuluiö), iar rezultatul muncii lor este un robot subacvatic care se alimenteaza cu energie solara.

robot subacvatic

Aceasta creatura bizara este cunoscuta pentru obiceiul ei de a iesi la suprafata pentru a se incalzi cu lumina soarelui. Cu toate ca motivele pentru care face acest lucru inca sunt necunoscute, robotul Mola se ridica la suprafata pentru a capta cateva raze solare pentru a-si incarca panourile solare integrate.

 

Potrivit unui raport al Institutului de Inginerie Electrica si Electronica (IEEE), robotul Mola nu are baterii, astfel incat energia captata de panourile solare merge direct catre cele doua aripioare pentru a le alimenta, in timp real. O coada atasabila, flexibila, de panouri solare legate, poate creste puterea pe care o poate genera. Aceasta putere poate fi folosita pentru a alimenta un inregistrator de date de la bord, care patreaza o inregistrare a conditiilor fizice, chimice si biologice ale apei.

 

Robotul are o viteza de croaziera de doua noduri, si este destinat sa inoate la adancime atunci cand nu se incarca. Cum poate face acest lucru fara baterie nu este foarte clar, desi cercetari recente au arata ca celulele solare de indiu galiu fosfura amplasate la o adancime de pana la 9.1 metrii, sunt capabile sa genereze electricitate – desi, este probabil sa nu fie suficienta cat sa poata Mola inota.

 

Robotul este in prezent doar un exercitiu al conceptului. Daca va fi dezvoltat vreodata, ar putea fi folosit pentru cercetarile in apa.

 
31/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3300 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 29 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile anterioare
Inventii realizate de femei care au schimbat lumea
Concurs de roboti subacvatici
Se infiinteaza Liga Inventatorilor din Romania
Chinezii au adoptat un mod inedit de prelevare...
Productia de energie electrica gratuita, prin...
Stirile urmatoare
Aur pentru Romania la Festivalul de Robotica...
ABB acorda un premiu onorific pentru cercetare...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric