Chinezii au adoptat un mod inedit de prelevare a amprentelor


ghidelectric.ro
Sambata, 20 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Chinezii au adoptat un mod inedit de prelevare a amprentelor


Chinezii si-au propus sa revolutioneze metoda de prelevare si analizare a amprentelor digitale si prin introducerea unei sarcini electrice ôin ecuatieö au reusit sa faca amprente intregi sau partiale sa sclipeasca.

Amprente digitale luminoase

Cercetatorii de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou au folosit la baza experimentului lor un fenomen intitulat electroluminiscenta. Termenul se defineste prin "starea excitata” in care intra o substanta chimica in clipa in care este supusa unei sarcini electrice, urmand ca in momentul urmator, pentru a elimina surplusul de energie, sa se emane o cantitate anume de lumina.

 

Amprenta este transferata pe un electrod sub forma unei placi metalice. Aceasta este trecuta printr-o solutie unde, datorita grasimilor ce definesc amprenta, solutia respectiva este respinsa in acele zone. In ultima etapa, pe placa metalica este aplicat un curent electric cat solutia aplicata mai devreme se lumineze, generandu-se astfel un negativ extrem de detaliat al amprentei.

 

Rezultatul procedurii este perfect pentru a fi captat cu o camera de inalta rezolutie, fiind util pentru realizarea unei baze de date performante pentru politie ori alte institii ale statului. In acelasi timp, dezvoltatorii de tehnologii pentru asigurarea securitatii, pornind de la acest experiment, isi pot perfectiona metodele de securitate care implica identificarea amprentelor.

 
07/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3267 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile anterioare
Productia de energie electrica gratuita, prin...
Cum sa faci apa din aer
O noua inventie ar putea deveni un ajutor de...
Automobil cu motoare electrice in roti!
Generatorul Tesla, sursa de electricitate gratis
Stirile urmatoare
Se infiinteaza Liga Inventatorilor din Romania
Concurs de roboti subacvatici
Inventii realizate de femei care au schimbat lumea
Robotul subacvatic care se alimenteaza de la soare
Aur pentru Romania la Festivalul de Robotica...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric