Concurs de roboti subacvatici


ghidelectric.ro
, 3 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Concurs de roboti subacvatici


X-Projects, cea mai puternica echipa de robotica din tara, va organiza in Romania, un concurs de roboti subacvatici. Competitia ROV (Remote Operated Vehicles Underwater Robots) va avea loc duminica, 19 august, la digul de iesire din Portul Tomis.

roboti subacvatici

Romanii s-au nascut inventivi. Nu este doar o vorba din popor, ci un fapt dovedit ani de-a randul la Saloanele internationale de Inventii. Inca o data, tinerii pasionati de inventica doresc sa arate Romaniei cat de talentati sunt.

 

X-Projects, cea mai puternica echipa de robotica din tara, condusa de un tanar inventator constantean multiplu premiat pentru brevetele sale, organizeaza primul concurs de roboti subacvatici din Romania (ROV). Aceasta competitie va avea loc duminica, 19 august, la digul de iesire din Portul Tomis, langa cele doua faruri de semnalizare. ROV se adreseaza elevilor si studentilor, in special celor pasionati de robotica.

 

In paralel se va desfasura si un concurs de navomodele controlate de telefonul fiecarui concurent, prin Bluetooth. Tot aici vor avea loc expozitii de ROV-uri profesionale, demonstratii ale salvamarilor si un curs de prim-ajutor.

 

„Avand in vedere ca Pamantul este acoperit in proportie de peste 68% apa, si  Romania are deschidere la Marea Neagra, trebuie sa profitam de aceasta sansa pentru a explora resursele Marii Negre. Astfel, operatiunile periculoase de mare adancime au revenit in sarcina robotilor subacvatici, care pot efectua sarcini tot mai complexe, sau pot asista in misiunile scafandrilor. Credem ca a sosit timpul sa formam in Romania tinara generatie care va construi roboti subacvatici, si cea mai buna modalitate este atragerea tinerilor intr-o competitie, care implica folosirea cunostitelor dobandite la scoala, si punerea lor in practica.”

 

Echipa X-Projects a participat la concursul international NASA Lunabotics Mining Competition (21-26 mai), avand ca tema construirea unui robot lunar de maximum 80 de kilograme, care sa excaveze minimum 10 kilograme de simulant de sol lunar – Regolith – in maximum 10 minute. Competitia a avut loc la Kennedy Space Center, Florida, iar inventatorii de la X-Projects doresc sa aduca si in Romania spiritul competitional care exista peste hotare, la concursurile cu proba practica.

 
14/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3402 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 33 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile anterioare
Se infiinteaza Liga Inventatorilor din Romania
Chinezii au adoptat un mod inedit de prelevare...
Productia de energie electrica gratuita, prin...
Cum sa faci apa din aer
O noua inventie ar putea deveni un ajutor de...
Stirile urmatoare
Inventii realizate de femei care au schimbat lumea
Robotul subacvatic care se alimenteaza de la soare
Aur pentru Romania la Festivalul de Robotica...
ABB acorda un premiu onorific pentru cercetare...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric