Mana bionica, inventata de un student roman


ghidelectric.ro
Marti, 25 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Mana bionica, inventata de un student roman


O inventie iesita din comun vine din partea unui elev din Botosani, care va reprezenta Romania la un concurs din SUA. Constantin Voiniciuc are numai 18 si studiaza la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Botosani. El a creat o mana bionica.

mana bionica

Constantin Voiniciuc a creat un dispozitiv care va permite operatiile la distanta, pe care l-a numit "mana bionica". Când va depasi stadiul de prototip, aceasta îi va ajuta pe medici sa duca la bun sfârsit interventii chirurgicale complexe, ca si cum acestia ar fi în sala de operatie.

 

Mâna bionica a fost realizata dupa mai bine de un an de munca si studiu intens. Constantin Voiniciuc, elev ce frecventeaza Cercul de fizica aplicata de la Palatul copiilor, a fost coordonat de profesorii Luisian Grigore si Dan Lazar. Mâna bionica poate imita cu acuratete miscarile celei umane si poate înregistra miscarile mâinii umane, pe care sa le redea dupa un anumit interval de timp. Profesorul Luisian Grigore sustine ca mâna bionica poate fi utilizata pentru a se lucra în mediul toxic, la dezamorsarea bombelor.

 

Constantin Voiniciuc va reprezenta România, anul viitor, la un concurs de stiinta si inginerie care va fi organizat în SUA. Proiectul tânarului inventator, “Robohand - mâna bionica”, a câstigat Premiul I la Concursul national de stiinta si tehnologie “ROSEF 2012”, organizat în perioada 22-24 iunie 2012, la Suceava. Proiectele declarate câstigatoare vor participa anul viitor la concursul Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) din SUA. La acest concurs România va mai fi reprezentata de înca doi elevi.


„Robohand” a obtinut marele premiu la cel mai mare Concurs de fizica creativa „Stefan Procopiu”, premiu ce-i asigura lui Constantin un loc fara examen la o facultate de profil. Acelasi proiect a fost recompensat cu premiul I la Concursul national de robotica de la Târgu Mures. Constantin Voiniciuc a fost invitat sa participe în noiembrie, la Salonul National de Inventica Romexpo.

 
02/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2571 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 25 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile anterioare
Chirurg premiat la Salonul de Inventica 2012
Inventii realizate de prefectul Clujului
Un roman castigator la cea mai mare competitie...
Economisiti energie atunci cand clipiti
Doua medalii de aur castigate de USV la un...
Stirile urmatoare
Studentii romani au creat un robot de 100 puncte
Pila lui Nicolae Karpen da energie de 62 de ani!
EnableTalk ľ Manusa care converteste semnele in...
Hamul unui iesean, castigator la INPEX 2012
Generatorul Tesla, sursa de electricitate gratis
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric