Un roman castigator la cea mai mare competitie de stiinta si inginerie din lume


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Un roman castigator la cea mai mare competitie de stiinta si inginerie din lume


Ionut Alexandru Budisteanu, din Ramnicu Valcea, a castigat patru premii la Intel International Science and Engineering Fair, cea mai mare competitie de stiinta si inginerie din lume dedicata liceenilor.

Ionut Alexandru Budisteanu

Ionut Alexandru Budisteanu a participat cu un proiect bazat pe inteligenta artificiala, care ii ajuta pe orbi sa vada cu ajutorul limbii.

 

Tanarul Ionut Alexandru Budisteanu a câstigat premiul IEEE Computer Society, a carui valoare este de 1.000 de dolari, premiul China Association for Science and Technology (CAST) de 3.000 de dolari; 10.000 de dolari, care reprezinta IEEE Foundation Presidents' Scholarship Award si IEEE Foundation Prize. Anul acesta competitia Intel ISEF a avut loc la Pittsburgh, Pennsylvania, în SUA.

 

Ionut Budisteanu a demarat acest proiect cu scopul de a crea un dispozitiv low-cost în sprijinul persoanelor nevazatoare, care au vazut cândva si au în memorie forma obiectelor. Lucrarea doreste sa utilizeze limba drept traductor pentru vedere. Pentru acest lucru, sunt folosite un software multifunctional si un dispozitiv hardware ajustabil, ce va fi plasat pe limba.

 

Acest dispozitiv preia imaginile de la un webcam, le proceseaza în timp real cu inteligenta artificiala si le ajusteaza iar apoi trimite imaginile pe o matrice senzor care este plasata pe limba. Cu ajurotul acestui sistem, persoana nevazatoare va avea acces în timp real la lumea înconjuratoare. Pe matricea senzor va fi generat un curent electric proportional cu imaginea, iar creierul persoanei nevazatoare va reusi sa decodifice informatia plasata pe limba.

 

În acest an, au participat la competitia de inginerie, Intel International Science and Engineering Fair. peste 1.500 de tineri oameni de stiinta. Ei au fost selectati din 446 de târguri afiliate din 70 de tari. Pe lânga câstigatorii de mai sus, peste 400 de finalisti au primit premii pentru proiectele lor. Premiile au inclus 17 câstigatori "Best of Category", care au primit fiecare câte 5.000 de dolari. Intel Foundation a premiat, de asemenea, cu câte 1.000 de dolari fiecare scoala si târg pe care câstigatorii le-au reprezentat.

 

Society for Science & the Public, o organizatie nonprofit dedicata implicarii publicului în proiecte de cercetare stiintifica si educatie, detine si administreaza International Science and Engineering Fair înca din 1950, de la începutul sau ca National Science Fair.

 
25/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1993 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile anterioare
Economisiti energie atunci cand clipiti
Doua medalii de aur castigate de USV la un...
Periuta cu manivela si omul bionic, atractii la...
Stirile urmatoare
Inventii realizate de prefectul Clujului
Chirurg premiat la Salonul de Inventica 2012
Mana bionica, inventata de un student roman
Studentii romani au creat un robot de 100 puncte
Pila lui Nicolae Karpen da energie de 62 de ani!
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric