Periuta cu manivela si omul bionic, atractii la Inventica 2012


ghidelectric.ro
Vineri, 19 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Periuta cu manivela si omul bionic, atractii la Inventica 2012


Inventatori si cercetatori din noua tari au adus la Iasi peste 200 de inventii si peste o suta de lucrari stiintifice, in cadrul celei de-a 16-a editii a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Transferului Tehnologic Inventica 2012.

inventica 2012

Deschiderea oficiala a manifestarii a avut loc în Aula Universitatii Tehnice „Gh. Asachi“, din Iasi. „Ne bucuram ca ne aflam la al 16-lea Salon si ca, odata cu acesta, se desfasoara si Conferinta Internationala de Inventica. Am reusit sa atragem si sa aducem aici inventii foarte valoroase. Avem un juriu international care a facut prejurizarea prezentarilor primite cu peste o luna înainte. Acum trebuie facute corecturile. Sunt participanti din Polonia, Federatia Rusa, Ucraina, Italia, Portugalia, Germania, Statele Unite si Canada. În general, la Salonul «Inventica» vin multi din spatiul academic si mai putin inventatori individuali. Din spatiul românesc sunt toate universitatile tehnice, de medicina si farmacie, precum si institutiile de cercetare si dezvoltare“, a explicat prof.univ.cons.dr.ing. Boris Plahteanu, presedintele Salonului si directorul Institutului National de Inventica din Iasi.
 
„Are o miscare eficienta!”
 
Una dintre atractiile primei zile a evenimentului a constat în vizitarea standurilor participantilor, amplasate în Sala „Pasilor Pierduti” a Universitatii „Al.I. Cuza“, din Iasi.
 
Pe lânga cele din domeniul tehnic sau cu aplicabilitate în domenii precum medicina ori industrie, s-au remarcat si câteva inventii „de culoare”. Una dintre ele a fost „periuta cu manivela“. Desi, la prima vedere, pare un obiect rudimentar, departe de high-tech-ul suratelor ei cu cap rotativ si baterii, inventatorul ei sustine ca este mult mai eficienta.
 
„Periuta mea are o miscare eficienta, de la baza spre vârful dintelui, asa cum recomanda specialistii. Periajul se poate face cu gura închisa, astfel ca nu stropim în jur. Ea lucreaza fara sa se aplece perisorii într-o parte sau alta si sa faca periuta ineficienta la baza dintelui. Face si treaba pe care o face periuta actuala“, a precizat Dan Marian, din judetul Buzau, inventatorul „periutei cu manivela“.
 
Umerase eco si pantofi reglabili
 
Un interes deosebit a stârnit si prelucrarea „lemnului lichid“ sub forma de granule, care înlocuiesc cu succes plasticul. Daca la prima vedere carcasele de I-phone si umerasele expuse la Salon pareau facute din material plastic, de fapt, acestea miroseau a lemn.
 
„Inventia o reprezinta procedeul tehnologic de injectare a acestui nou material, din care se obtin produse asemanatoare celor din plastic, dar cu proprietati superioare. Sunt mai rezistente, mai flexibile si biodegradabile, ceea ce reprezinta un lucru foarte important pentru înlocuirea plasticului în viitor. În plus, materialul poate fi refolosit de pâna la zece ori. Poate fi folosit de la producerea articolelor de uz casnic, pâna la cele din industria textila“, a explicat inginerul Nicoleta Ivanov.
 
Una dintre inovatiile prezente la Salon este si cea care consta în „pantofii cu toc reglabil“, de la standul Universitatii Tehnice din Cluj. Încaltarile speciale sunt destinate femeilor care îsi doresc sa aiba o tinuta eleganta, dar, în acelasi timp, sa scape de durerile de picioare. Pantofii au doua pozitii de reglaj. În prima faza, doamnele îsi pot regla tocul la o lungime de 90 de mm sau pot opta pentru pozitia a doua, când tocul are doar 40 mm. Selectarea optiunii se face prin actionarea manuala a unui bolt de fixare.
 
Evenimentul organizat de Institutul National de Inventica Iasi si Societatea Inventatorilor din România, în colaborare cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” si Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi, sub egida Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, se deruleaza pâna mâine.

Sursa: Flacaraiasului.ro

 
21/06/2012 - Acest articol a fost citit de 5384 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile urmatoare
Doua medalii de aur castigate de USV la un...
Economisiti energie atunci cand clipiti
Un roman castigator la cea mai mare competitie...
Inventii realizate de prefectul Clujului
Chirurg premiat la Salonul de Inventica 2012
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric