Se infiinteaza Liga Inventatorilor din Romania


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Se infiinteaza Liga Inventatorilor din Romania


Inventatorii din toata tara au decis sa se uneasca in cadrul unei ligi prin care sa isi ceara drepturile. Persoana care se ocupa de documentatia necesara infiintarii este Profesorul Alexandru Stanila la Universitatea Tehnica Gh. Asachi Iasi.

Liga Inventatorilor din Romania

Dupa ce a inventat casa anti-cutremur, Profesorul Alexandru Stanila impreuna cu alti inventatori reuniti in cadrul saloanelor de inventica desfasurate la Iasi, au decis ca in luna septembrie sa infiinteze, in premiera, Liga Inventatorilor din Romania, sindicat afiliat la Blocul National Sindical.

 

Profesorul Alexandru Stanila, coordonatorul Cercului interdisciplinar de cercetare si inovatie de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi si detinatorul a peste 38 de brevete atestate este cel care se va ocupa de toata documentatia necesara infiintarii sindicatului inventatorilor. Aceasta liga este o modalitate prin care inventatorii isi pot cere drepturile.

 

„Dezvoltarea unei societati se face numai pe baza progresului tehnic si stiintific al societatii. Politicul asigura climatul in care acest sambure al creatiei tehnice se poate dezvolta sau se poate distruge. Scopul principal al acestui sindicat este de a crea instrumentul de discutii cu factorul politic, indiferent care ar fi acesta, in scopul dezvoltarii si promovarii creatiei tehnice autohtone. Noi am demonstrat ca avem capacitate, dar care din pacate nu numai ca nu este utilizata in mod benefic pentru tara, ba din contra, am sentimentul ca suntem surghiuniti si neluati in consideratie", a precizat profesorul Alexandru Stanila.

 

De asemenea, prin aceasta liga inventatorii romani doresc sa schimbe model de invatare actual din scoli. Potrivit acestora modalitatea de invatare care se practica in scolile romanesti inhiba spiritul creativ al elevilor.

 

„Sistemul de invatamant romanesc a dezvoltat cu precadere sistemul de gandire convergenta, adica de cunoastere si de reproducere, si nicidecum gandirea divergenta-creativa, asimilarea de cunostinte si dezvoltarea lor mai departe. Si asta de fapt e o pierdere. Degeaba avem tineri foarte talentati despre care nu mai auzi nimic decat de olimpiada. Ne trebuie o schimbare radicala in directia dezvoltarii gandirii divergente pe langa cea convergenta in intregul sistem de invatamant. Trebuie sa actionam intens la toate nivelele, inepand de la gradinita, scoala generala, liceu si facultate. Elevul nu trebuie sa mai fie bombardat cu intrebari si raspunsuri unice in scoli", sustine profesorul Stanila. 

 

Noul sindicat doreste printre altele si infiintarea unor centre private de stat care sa se ocupe cu dezvoltarea celor mai valoroase brevete si depistarea firmelor care pot produce inventiile prin preluare de franciza.

 
07/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3443 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile anterioare
Chinezii au adoptat un mod inedit de prelevare...
Productia de energie electrica gratuita, prin...
Cum sa faci apa din aer
O noua inventie ar putea deveni un ajutor de...
Automobil cu motoare electrice in roti!
Stirile urmatoare
Concurs de roboti subacvatici
Inventii realizate de femei care au schimbat lumea
Robotul subacvatic care se alimenteaza de la soare
Aur pentru Romania la Festivalul de Robotica...
ABB acorda un premiu onorific pentru cercetare...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric