ABB acorda un premiu onorific pentru cercetare de 300.000 de USD


ghidelectric.ro
Vineri, 23 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

ABB acorda un premiu onorific pentru cercetare de 300.000 de USD


Dr. Jef Berteen din Leuven, Belgia, va primi un grant de cercetare in valoare 300.000 de USD pentru urmatorii trei ani, servindu-i la cercetarile in domeniul tehnologiei energetice.

premiu abb cercetare

Dr. Jef Berteen, de la Universitatea din Leuven si membru al Fundatiei de cercetare Flanders din Belgia, este primul detinator al Premiului onorific ABB pentru cercetare “Hubertus von Gruenberg”. In cadrul unei ceremonii la care au participat mai mult de o suta de cercetatori din mediul international, teza Dr. Jef Berteen “Modeling and Control of DC Grids” a fost premiata si recunoscuta pentru aportul sau in cercetare. Dedicat memoriei Dr. Hubertus von Gruenberg, fost director ABB, premiul recunoaste efortul academic depus de Dr. Jef Berteen in domeniul energiei si automatizarii. 

"Ca si lider de tehnologie de pionierat si campion digital mondial, suntem bucurosi sa sustinem cercetarea de pionierat conectata la cea de-a Patra revolutie Industriala," a declarat CEO-ul ABB Ulrich Spiesshofer.

"Il felicit pe Jef Beerten, a carui opera se evidentiaza pentru aplicabilitatea sa la problemele lumii reale in domeniul energetic si al automatizarilor."

Teza de doctorat a lui Jef Berteen ofera noi perspective legate de fenomenele care controleaza stabilitatea retelelor de inalta tensiune in curent continuu (HDVC) atunci cand interactioneaza cu retelele existente in curent alternativ (HVAC).

Conexiunile Point-to-point HDVC sunt deja o metoda eficienta din punct de vedere tehnologic, dar si economic, in ceea ce priveste transportul energiei pe lungi distante. Retelele HVDC in bucla, interactionand cu infrastructura de curent alternativ, reprezinta o solutie optima de directionare a energiei din surse regenerabile, pana la punctul de consumare.


Instrumentele folosite in prezent pentru studiul la scara larga al sistemelor energetice sunt concepute pentru a intelege caracteristicile si modul de functionare al retelelor de curent alternativ. Dr. Jef Berteen a creat noi instrumente, metode si modele pentru proiectarea si controlul retelelor in bucla de tip HVDC, care au la baza convertoare electronice de mare putere pentru conversia curentului alternativ in curent continuu, cu scopul de a dezvolta know-how-ul in ceea ce priveste modul in care retelele HDVC actuale vor interactiona cu retelele HVDC din viitor.


Jef Berteen a obtinut titlul de doctor in 2013, cu felicitari din partea Comitetului de Examinare. Dr. Jef Berteen a fost membru al grupului de cercetare condus de Prof. Dr. Ronnie Belmans (profesorul sau indrumator), timp de opt ani, fiind unul dintre membrii importanti ai grupului.


In momentul inmanarii premiului, Dr. Jef Beerten a declarat, "Sunt mandru si incantat sa pot accepta acest premiu exceptional. Doresc sa multumesc ABB pentru premiu si pentru aceasta oportunitate unica de a-mi continua studiul in domeniul sistemelor energetice. Aceasta cercetare este o provocare adusa abordarilor anterioare pentru modelarea, controlul si operarea retelelor electrice. Acest lucru ne aminteste ca trebuie sa imbratisam aceste schimbari chiar prin schimbarea paradigmelor existente si avand o gandire deschisa."


Odata cu acest grant de cercetare, ABB ofera generatiei viitoare de cercetatori sprijinul necesar pentru a-si urma ideile si viziunea in timp ce fac eforturi pentru a dezvolta si prezenta progresul in inovatii tehnologice, in fata comunitatii stiintifice si de afaceri internationale.

 

Decizia acordarii premiului onorific ABB pentru cercetare “Hubertus von Gruenberg” a fost luata de catre un juriu international format din Prof. Robert Armstrong, Massachusetts Institute of Technology (MIT); Prof. Ulrike Grossner, Eidgenössische Technische Hochschule (ETH Zürich); Prof. Nina Thornhill, Colegiul Imperial Londra; Prof. Zheyao Wang, Tsinghua University, Peking; Bazmi Husain, Chief Technology Officer la ABB; si Dr. Hubertus von Gruenberg, Presedinte al Consiliului de Administratie al ABB Group intre 2007 - 2015.

 
03/02/2017 - Acest articol a fost citit de 2966 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 4 (data de 21 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Club Inventica"
Stirile anterioare
Aur pentru Romania la Festivalul de Robotica...
Robotul subacvatic care se alimenteaza de la soare
Inventii realizate de femei care au schimbat lumea
Concurs de roboti subacvatici
Se infiinteaza Liga Inventatorilor din Romania
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric