Putem construi roboti industriali capabili sa lucreze alaturi de oameni


ghidelectric.ro
Joi, 29 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Putem construi roboti industriali capabili sa lucreze alaturi de oameni


Cand au aparut prima data robotii industriali oamenii se temeau deoerece credeau ca robotii nu vor face altceva decat sa le inlocuiasca munca. Astazi robotii care pot lucra alaturi de oamenii ar putea schimba aceasta temere.

roboti industriali

Giganticul in automatizari ABB, cu sediul in Zurich, a dezvoltat Frida, un concept robot cu doua brate menit pentru a fi transportat si montat la statiile de lucru. ABB spune ca Frida poate fi „usor interschimbat cu un coleg uman”, atunci cand sunt necesare scheme noi.

 


Presedintele Obama a lansat o initiativa nationala anul trecut, pentru a dezvolta roboti care sunt mai capabili sa lucreze „alaturi de oameni” si care „maresc capacitatile umane.” Scopul acestei initiative este de a mari capacitatile industriale ale SUA, in care sase milioane de locuri de munca au fost pierdute intre 2001 si 2009.
Standardele de siguranta vor fi importante daca robotii vor fi folositi pentru a prelua noi sarcini. Institutul National de Standarde si Tehnologie (INST) colaboreaza cu diferite grupuri din industrie pentru a dezvolta metode care sa asigure siguranta lucratorilor, astfel incat robotii sa poata fi folositi alaturi de ei.

 


Automatizarea unei productii de linie necesita luni de planificare si foarte mult capital. De aceea companiile care au cicluri scurte ale produselor, sau care fac loturi mici, inca se bazeaza mai ales pe oameni.

 


Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) testeaza in prezent daca oamenii si robotii pot colabora impreuna pentru a construi automobile militare Humvee, care sa corespunda nevoilor schimbatoare ale trupelor terestre. In imaginea de mai sus un robot de sudare dezvoltat de David Bourne impreuna cu o echipa de la Carnegie Mellon, folosesc un laser pentru a proiecta locatia exacta unde un lucrator uman ar trebui sa monteze o parte.

 


General Motor si NASA au dezvoltat impreuna Robonaut 2, cunoscut si sub denumirea de Robo-Glove, un robot asemanator unui om care lucreaza la Statia Spatiala Internationala. Mainile lui Robonaut 2 au fost sursa de inspiratie pentru niste manusi cu reglaj electric, care pot fi lucrate de catre oameni; senzorii de presiune detecteaza cand degetele doresc sa apuce un instrument si actioneaza aplicand presiune. GM este de parere ca manusile pot fi purtate de lucratori din industria auto, extinzand capacitatile lor si reducand riscurile de leziuni.

 
08/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2969 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 122 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
Avem nevoie de un cod moral pentru roboti
Robotii, parte din viata noastra
Robotii au ramas de veghe la reactoarele de la...
Romania, printre primii 50 de furnizori de...
ArcelorMittal Galati a investit 8 mil. euro in...
Stirile urmatoare
Robotii isi extind utilitatea catre Spatiu
Robotul Curiosity ce cauta indicii de viata pe...
Robotii, angajati cu calificare
O noua tehnica de fracturare a sisturilor, fara...
Nou record la atletism: un robot este mai rapid...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric