Robotii isi extind utilitatea catre Spatiu


ghidelectric.ro
Sambata, 13 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Robotii isi extind utilitatea catre Spatiu


Rusia va trimite roboti in spatiu pentru minerit extraterestru, spre a exploata asteroizii. O mare companie din Rusia isi directioneaza profiturile catre mineritului pe asteroizi.

Roboti_pe_asteroizi

Investitia rusilor in initiativa descoperirii metalelor pretioase de pe asteroizi a fost confirmata chiar de Ilya Golubovich, directorul general al companiei. Suma decisa spre a fi investita in proiect nu a fost facuta publica, dar oficialii rusi au mentionat ca aceasta va fi eliberata in mai multe transe.

 "Nu vorbim despre investitie de zeci de mii de dolari, ci de mult mai mult, si vom investi in transe banii pentru acest proiect", a spus Golubovich, confirmand ca investitia se va ridica la peste 50 de milioane de dolari in industria spatiala.

 Printre investitorii Planetary Resources se mai gaseste si miliardarul de la Google, Larry Page precum si directorul filmului Avatar, celebrul James Cameron.

Companie americana se pregateste sa trimita roboti in spatiu pentru a demara cautarile de metale pretioase pe asteroizi, a sapa mine si a aduce resursele pe Pamant, investitorilor. Este programat ca pana in anul 2015, compania sa inceapa mai multe proiecte pe asteroizi, testand robotii automatizati sa extraga aur, platina, metale rare, dar si combustibil.

 Proiectul americanilor a fost pornit in urma unui studiu stiintific care arata ca aproximativ 9.000 de asteroizi mai mari de 50 de metri in diametru orbiteaza in jurul Terei si fiecare ar putea detine zacaminte de metale pretioase in valoare de miliarde de dolari. Un singur astfel de asteroid ar putea amortiza investitia proiectului, cred fondatorii. Asteroizii care vor avea apa sau gheata ar putea face obiectul unor alte explorari spatiale in viitor, pentru ca Planetary Resources crede ca accesul la apa va putea face calatoriile in spatiu mult mai ieftine si ar putea chiar sa le scurteze ca timp prin transformarea asteroizii de gheata in baza de productie de combustibil, desigur cu sisteme automatizate comandate de la distanta.

Planetary Resources s-a infiintat în anul 2010 si se ocupa de dezvoltarea de telescoape de mici dimensiuni pentru explorarea asteroizilor. Compania se mai ocupa de dezvoltarea si plasarea de sateliti pentru investitorii privati si guvernamentali.

 

 

 

 

 

 
19/08/2012 - Acest articol a fost citit de 1781 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 30 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
Putem construi roboti industriali capabili sa...
Avem nevoie de un cod moral pentru roboti
Robotii, parte din viata noastra
Robotii au ramas de veghe la reactoarele de la...
Romania, printre primii 50 de furnizori de...
Stirile urmatoare
Robotul Curiosity ce cauta indicii de viata pe...
Robotii, angajati cu calificare
O noua tehnica de fracturare a sisturilor, fara...
Nou record la atletism: un robot este mai rapid...
Automatizarea devine tot mai mobila
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric