Robotii au ramas de veghe la reactoarele de la Fukushima


ghidelectric.ro
Sambata, 15 Iunie 2024
Ne gasiti si pe:            

Robotii au ramas de veghe la reactoarele de la Fukushima


Roboteii care investigheaza conditiile din interiorul reactoarelor nucleare de la Fukushima, Japonia, seamana cu masinile folosite de NASA pentru misiunile de pe Marte si cea care a cautat supravietuitori dupa atentatele din 11 septembrie 2001.

robot Urbie

Potrivit site-ului oficial al Agentiei Spatiale Americane, nasa.gov, masina care se afla acum in misiune prin reactoare preia elemente de la Rocky 7 si Urbie. Prima este o masina creata pentru a servi ca baza de constructie pentru Spirit si Oportunity, “gemenii” tehnologici care sunt acum pe Marte, iar Urbie este un minivehicul de recunoastere.
 
Urbie este un robot de recunoastere creat pentru mediul urban, cu aplicatii militare si in caz de dezastru. El este perfect pentru locurile periculoase, cu ar fi ariile cu nivel ridicat al radiatiilor sau alte zone cu poluarea chimica prea ridicata pentru ca interventia directa a omului sa se realizeze in siguranta.
 
Structura sa il recomanda si pentru misiuni printre daramaturile cladirilor afectate de cutremure. Succesul lui Urbie a dus la crearea PackBot, un robot care a fost vandut, incepand cu anul 2002, catre armata americana.

URBIE

 
Prima misiune a lui PackBot a fost cautarea de supravietuitori printre daramaturile Turnurilor Gemene, dupa atentatul terorist din 11 septembrie 2001. Apoi a fost trimis in Afganistan, in iulie 2002, fiind folosit de soldatii pentru a filma si a inregistra audio in zone inaccesibile sau deosebit de periculoase.
 
Acesti robotei sunt produsi de iRobot Corporation, care au produs anul acesta si doi roboti folositi in prezenti la Fukushima. Acestia se afla in misiune in centrala nucleara Daiichi, fiind echipati cu numeroase camere de luat vederi si instrumente de masura a nivelului de radiatii. Informatii transmise de roboti arata ca nivelul radiatiilor este in continuare prea ridicat pentru ca omul sa intervina in mod direct.


ROCKY 7
 
La 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter s-a produs pe coasta de est a Japoniei. Valurile tsunami provocate de seism au devastat asezarile din apropierea orasului japonez Sendai. In urma acestui seism a fost declarata stare de urgenta nucleara in Japonia din cauza unor probleme la centralele nucleare Fukushima I si Fukushima II din Prefectura Fukushima.
 
Sursa: Ecomagazin.ro

 
14/06/2012 - Acest articol a fost citit de 2026 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 30 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
Romania, printre primii 50 de furnizori de...
ArcelorMittal Galati a investit 8 mil. euro in...
NASA face concurs pentru roboti autonomi de...
Cardul de acces in varful degetului dumneavoastra
Stirile urmatoare
Robotii, parte din viata noastra
Avem nevoie de un cod moral pentru roboti
Putem construi roboti industriali capabili sa...
Robotii isi extind utilitatea catre Spatiu
Robotul Curiosity ce cauta indicii de viata pe...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric