Romania, printre primii 50 de furnizori de echipamente industriale in Bahrain


ghidelectric.ro
Marti, 23 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romania, printre primii 50 de furnizori de echipamente industriale in Bahrain


In ultimii 5-6 ani, printre furnizorii de echipamente industriale ai marilor companii petroliere din Orientul Mijlociu s-au numarat si companii romanesti care isi exporta produsele, sistemele si solutiile in tari precum Bahrain, Iraq, Kuwait sau Qatar.

sisteme de masura

Bahrainul se numara printre țarile care și-au extins, în ultima perioada, parteneriatele cu firme europene, diversificându-și astfel portofoliul de furnizori care cuprinde, în mod tradițional, multinaționalele, companiile mari din SUA, Asia și Orientul Mijlociu. În ultimii doi ani, importurile totale realizate de Bahrain au depașit zece miliarde de dolari anual, rata medie anuala de creștere fiind de 3%. Primii zece furnizori de produse pe piața statului Bahrain au fost Brazilia, China, Japonia, SUA, Australia, Germania, Arabia Saudita, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și Coreea de Sud. România s-a situat în primii 50 de furnizori, valoarea medie anuala a importurilor acestei țari din țara noastra situându-se în jurul a 10 milioane de dolari. Printre principalele categorii de produse importate de Bahrain din România se numara și aparate de masura si control și echipamentele de automatizari industriale, a caror creștere valorica a fost, din 2010 pâna în prezent, de peste 50%.
 
La începutul lunii iunie 2012 compania româneasca de automatizari industriale și sisteme de masura Syscom 18 a finalizat proiectarea, execuția, testarea și livrarea în Bahrain a patru sisteme de masura pentru incarcarea motorinei in camioane-cisterna. Proiectul este destinat companiei deținute de stat Bahrain Petroleum Company (BAPCO), ale carei operațiuni includ explorarea, forarea, producția, rafinarea și distribuția petrolului.
 
Întregul sistem de comanda și control a fost executat astfel încât sa poata fi adaugat, fara nicio modificare ulterioara, înca un astfel de echipament de masura în viitorul apropiat. Sistemele de masura au fost livrate în doua parți: sistemul de masura propriu-zis și panoul de control, fiecare complet asamblat și pre-racordat. Sistemul de masura este unul integrat, conținând senzori de supraîncarcare montați pe brațul de încarcare și butoane de transmitere a semnalelor catre utilizator. Syscom 18 a proiectat, pe lânga sistemele de masura, întreaga rampa de încarcare. Compania a demarat totodata lucrarile și pentru proiectarea, producerea și livrarea unui sistem master mobil de masura care va calibra cele patru skid-uri în conformitate cu reglementarile din Bahrain.
 
„În Orientul Mijlociu derulam proiecte înca din anul 2000 și avem experiența pe piața din aceasta regiune. Am reușit sa obținem proiectul din Bahrain atât datorita prețului bun pe care l-am oferit, cât și faptului ca furnizam soluții complete, servicii integrate”, explica Ion Andronache, președintele Syscom 18, pentru aceeași sursa.
 
Compania petroliera BAPCO deține o rafinarie care proceseaza 250.000 de barili de petrol pe zi, unitați de stocare în care se pot înmagazina peste 14 milioane de barili, un terminal de distribuție și unul marin pentru țiței. În urmatorii 20 de ani, Bahrainul va investi 20 de miliarde de dolari în proiecte de dezvoltare a sectoarelor petrolier și de gaz natural. Din suma menționata, 15 miliarde de dolari vor fi investiți în dezvoltarea și modernizarea zacamântului de petrol din Bahrain, iar restul de 5 miliarde de dolari va fi investit în lucrari de modernizare a rafinariei BAPCO.

 

Sursa: Energyonline.ro

 
14/06/2012 - Acest articol a fost citit de 2107 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 24 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
ArcelorMittal Galati a investit 8 mil. euro in...
NASA face concurs pentru roboti autonomi de...
Cardul de acces in varful degetului dumneavoastra
Stirile urmatoare
Robotii au ramas de veghe la reactoarele de la...
Robotii, parte din viata noastra
Avem nevoie de un cod moral pentru roboti
Putem construi roboti industriali capabili sa...
Robotii isi extind utilitatea catre Spatiu
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric