Automatizarea devine tot mai mobila


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Automatizarea devine tot mai mobila


Tehnologia automatizarii isi gaseste drumul in din ce in ce mai multe domenii din viata de zi cu zi. Alaturi de solutii industriale, procesul de inginerie si automatizare a cladirilor, tehnologia energetica a devenit un sector industrial important.

automatizarea utilajelor mobile

Insa, un alt domeniu este in continua evolutie, fara sa atraga prea multa atentie: automatizarea utilajelor mobile si alte utilajelor cu destinatie speciala.


Piata pentru utilaje de constructie si utilaje agricole a fost in curs de dezvoltare timp de multi ani, iar prognozele de crestere pentru urmatorii ani sunt cu siguranta optimiste. Aceasta evolutie trimite un mesaj bun pentru producatorii de automatizari activi din industrie.


Cel mai bun exemplu pentru evolutia automatizarii mobile sunt tractoarele. In zilele noastre, acestea au devenit dispozitive high-tech. In interiorul unui tractor de calitate superioara, mai mult de 20 de unitati de control pot fi gasite: display touch screen, senzori fara fir si sisteme telematice incluse. Interconectivitatea este de o importanta foarte mare si devine prioritara in domeniu. Trendurile se misca spre Ethernet, cum deja s-a stabilit in sectorul automatizarilor industriale. EtherCAT este cel mai adesea solutia in timp real.


Inceputurile comunicarii „machine-to-machine” (M2M) sunt, de asemenea, interesant de observat. Fendt este in curs de dezvoltare a unei solutii care are un tractor fara sofer urmat de un tractor cu echipaj de ghidare, pe un drum paralel. Soferul este constant informat despre starea vehicului ghidat si este, desigur, capabil sa il administreze pentru a se asigura ca functioneaza in conditii de siguranta.


Acest lucru ne duce cu gandul la subiectul urmator, foarte important: siguranta in functionare. Din cauza utilizarii tot mai dese a retelelor de internet si wireless, siguranta merge mana in mana cu securitatea accesului.


Este extrem de fascinant sa observi modul cum automatizarea pentru motoarele si dispozitivele mobile se dezvolta in continuare. Este abia la inceputul calatoriei si cu siguranta merita sa ne pastram atentia asupra acestei evolutii si sa vedem cu ochii nostrii cum reuseste.

 
06/11/2012 - Acest articol a fost citit de 2248 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 32 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
Nou record la atletism: un robot este mai rapid...
O noua tehnica de fracturare a sisturilor, fara...
Robotii, angajati cu calificare
Robotul Curiosity ce cauta indicii de viata pe...
Robotii isi extind utilitatea catre Spatiu
Stirile urmatoare
Atentia sporita pentru eficienta energetica si...
GE: Conectarea operatiunilor industriale la...
Piata globala HMI (Human Machine Interface) va...
Syscom 18 incheie un contract de 3 milioane de...
ABB doreste sa investeasca 23 milioane de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric