Atentia sporita pentru eficienta energetica si cresterea cererii in diferite aplicatii vor creste piata sistemelor de control al iluminatului


ghidelectric.ro
Luni, 20 Mai 2024
Ne gasiti si pe:            

Atentia sporita pentru eficienta energetica si cresterea cererii in diferite aplicatii vor creste piata sistemelor de control al iluminatului


Piata globala de sisteme de control pentru iluminat este proiectata sa ajunga la 8 miliarde de dolari, pana in 2018, determinata in principal pentru cererea tot mai mare de controale pentru iluminat pentru diferite industrii.

sisteme de control al iluminatului

Conservarea energiei reprezinta in prezent cea mai interesanta aplicare a sistemelor de control al iluminatului, deoarece acestea pot reduce consumul de energie cu pana la 75%. Odata cu cresterea interesului pentru conservarea energiei, piata globala de sisteme de control pentru iluminat este asteptata sa creasca substantial in urmatorii ani, condusa de capacitatea lor de a reduce semnificativ consumul de energie, precum si costurile asociate cu energia. Cererea pentru sisteme de control al iluminatului creste rapid in diferite sectoare, inclusiv in aeroporturi, spitale, sali, institutii de invatamant, gari, precum si in fabrici, depozite si ateliere de lucru. Cheltuielile crescute in R&D, fabricatia sofisticata si progresele tehnologice au permis introducerea multor produse inovatoare de control al iluminatului, ideale atat pentru instalatiile din interior, cat si pentru cele din exterior, din diferite segmente.

 

Controalele pentru iluminat formeaza o parte vitala a sistemului de automatizare al cladirii. Cu aproximativ 40% din costurile totale de energie atribuite iluminatului, sistemele de control sunt considerate un aspect important si absolut necesar al sistemului de automatizare al cladirii. Certificarea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) este o alta forta motrice care a incurajat proprietarii de cladiri sa opteze pentru sistemele de control al iluminatului. Bazandu-se pe cererea tot mai mare pentru aceste sisteme, producatorii de controale pentru iluminat urmaresc inovatiile tehnologice, care ii ajuta la fabricarea de dispozitive de control mai eficiente din punct de vedere al costului, care sa ajute la imbunatatirea performantelor dispozitivului si care imbunatateste eficienta energetica. Producatorii sunt, de asemenea, concentrati pe dezvoltarea unor noi si imbunatatite sisteme de control al iluminatului care sa se integreze eficient cu aranjamentele existente in cladiri. Controalele pentru iluminat, integrate cu sistemul de automatizare al cladirii, preved o serie de beneficii, inclusiv interoperabilitate si extensibilitate.

 

Pe langa eficienta energetica, un alt factor de crestere a pietei de sisteme de control al iluminatului este cresterea in popularitate a sistemelor de control wireless al iluminatului. Conceptul de control wireless al iluminatului a patruns in intreaga industrie a produselor de iluminat. Instalarea de sisteme de control wireless al iluminatului este considerata usoara, deoarece nu implica modificarea structurilor construite.

 

Totodata, aparitia balasturilor electronice a erodat considerabil cota de piata a balasturilor magnetice, in ultimii ani. Un motiv pentru care sistemele electronice au obtinut un front puternic pe piata este eficienta energetica data de aceste sisteme, printre multe alte avantaje. Pe masura ce conservarea energiei a castigat o importanta sporita in acest context economic, balaturile electronice au castigat o importanta semnificativa la nivel mondial. In plus, prabusirea preturilor balasturilor electronice si cresterea utilizarii balastului de inalta intensitate in aplicatiile comerciale si de retail va propulsa piata de balasturi electronice. Prin urmare, balaturile electronice patrund rapid in piata si le inlocuiesc pe cele magnetice.

 

La nivel regional, Europa ramane cea mai mare piata regionala la nivel mondial, asa cum reiese dintr-un raport de cercetare a pietii de control al iluminatului. Cresterea gradului de constientizare a consumatorilor cu privire la avantajele asociate economisirii de energie si iluminatul de calitate superioara alimenteaza cererea pietei europene pentru controale pentru iluminat. SUA urmeaza Europa ca cea de-a doua mare piata, cu o crestere in viitor care ar putea sa provina de la accentul tot mai mare pe atingerea eficientei energetice in diferite domenii, precum si necesitatea de a se conforma cu diferite coduri de energie la nivel national. Cu toate acestea, regiunea Asia-Pacific ofera cel mai mare potential de crestere datorita cresterii exponentiale in activitatea de constructii in regiune si politicile guvernamentale care obliga la incorporarea unor tehnologii diverse ecologice si de respectare a diferitelor standarde de eficienta energetica.

 

Cei mai importanti jucatori din aceasta piata sunt: Acuity Brands, Lithonia Lighting, Eaton Corp., Hatch Transformers Inc., Howard Industries Inc., Leviton Manufacturing Co. Inc., Lutron Electronics Company Inc., Osram GmbH, Osram Sylvania Inc., Panasonic Electric Works Corporation of America, Royal Philips Electronics, Philips Lighting Electronics, Robertson Worldwide, Schneider Electric SA, Universal Lighting Technologies Inc. si WattStopper Inc., printre altii.

 

Informatiile prezentate mai sus sunt extrase dintr-un raport de cercetare intitulat „Controale pentru iluminat: Un raport business strategic global”, care a fost realizat de Global Industry Analysts Inc. si care ofera o analiza cuprinzatoare asupra pietei de control al iluminatului, tendinte cheie ale pietei, factori de crestere, probleme ale pietei, introduceri de produse, activitati corporative strategice etc.

 
16/11/2012 - Acest articol a fost citit de 1857 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 31 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
Automatizarea devine tot mai mobila
Nou record la atletism: un robot este mai rapid...
O noua tehnica de fracturare a sisturilor, fara...
Robotii, angajati cu calificare
Robotul Curiosity ce cauta indicii de viata pe...
Stirile urmatoare
GE: Conectarea operatiunilor industriale la...
Piata globala HMI (Human Machine Interface) va...
Syscom 18 incheie un contract de 3 milioane de...
ABB doreste sa investeasca 23 milioane de...
Roboti industriali controlati de tablete...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric