Roboti industriali controlati de tablete functioneaza in siguranta alaturi de oameni


ghidelectric.ro
Sambata, 2 Martie 2024
Ne gasiti si pe:            

Roboti industriali controlati de tablete functioneaza in siguranta alaturi de oameni


Un nou brat robotic industria de la Universal Robots este programat folosind o interfata grafica simpla (GUI) pe o tableta atasata.

brat industrial

Robotii industriali sunt printre noi de mai bine de 60 de ani, dar pana de curand multi au avut nevoie de timp pentru a fi programati si coordonati pentru a preveni ranirea colegilor lor umani. Acest lucru a inceput sa se schimbe datorita noilor roboti inteligenti, cum ar fi cei dezvoltati de Universal Robots, o companie daneza a carei tehnologie – deja raspandita in Europa – a fost proclamata „cel mai inovativ robot din lume” de catre Federatia Internationala de Robotica si IEEE.

 

Bratele industriale Universal Robots pot functiona in apropierea oamenilor datorita unei tehnologii patentate care masoara curentul in fiecare articulatie care controleaza miscarea bratului. Daca bratul se ciocneste cu orice care are o forta de 150 Newtoni (aproximativ 15 kg) acesta se opreste automat, spre deosebire de robotii traditionali care si-ar continua programul. Acest lucru inseamna ca doar 20% dintre companiile care folosesc bratele au cerut orice fel de masuri de siguranta.

 

In plus, bratele pot fi usor programate utilizand o interfata grafica intuitiva cu utilizatorul printr-o tableta atasata cu functie de predare. Aceste inovatii au redus dramatic timpul initial de setare, de la cateva zile cat ar avea nevoie o echipa de programatori in mod traditional, la cateva ore. Un alt aspect important este pretul scazut de intrare, care face bratele accesibile pentru intreprinderile mici si mijlocii.

 

Pretul de 48.500 dolari este mai putin de jumatate decat cel al instalatiilor tipice, insa acesta include doar un singur brat. Totusi bratele UR5 si UR10 pot fi transportate usor de la o locatie la alta si pot ridica 5 kg, respectiv 10 kg.

 

Pentru inceput compania va prelua comenzi din SUA si din Marea Britanie, dupa ce a primit certificari de siguranta de la ambele.


 
17/12/2012 - Acest articol a fost citit de 3132 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 185 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
ABB doreste sa investeasca 23 milioane de...
Syscom 18 incheie un contract de 3 milioane de...
Piata globala HMI (Human Machine Interface) va...
GE: Conectarea operatiunilor industriale la...
Atentia sporita pentru eficienta energetica si...
Stirile urmatoare
Piata de pompe centrifuge este gata sa...
Piata de roboti industriali cu sarcina utila...
Piata globala de automatizari si control...
Software de optimizare reduce consumul...
Compania SYSCOM 18 aduce in Romania...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric