Piata de roboti industriali cu sarcina utila mica este in crestere


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Piata de roboti industriali cu sarcina utila mica este in crestere


Piata mondiala pentru roboti industriali a fost in valoare de aproximativ 8.2 miliarde de dolari in 2011, potrivit unei cercetari realizate de IMS Research.

roboti articulati

Aproape 68% din venituri au fost din roboti articulati, iar doua treimi din acestea au fost pentru robotii construiti pentru utilizarea in aplicatii care necesita o sarcina utila de peste 15 kg.

 

Robotii industriali au fost folositi, de obicei, pentru aplicatii grele, cum ar fi sudura, paletizarea sau montajul. Cu toate acestea, in ultimii ani, s-au inregistrat progrese semnificative in viziunea, captivarea si detectarea masinilor, care au permis robotilor sa fie utilizati in aplicatii industriale noi si sectoare nefamiliare.

 

Industriile alimentara si a bauturilor, de ingrijire personala si electronicelor de consum, sunt prognozate a fi cele mai rapide sectoare de crestere pentru robotii industriali, din 2011 in 2016, in crestere de la o rata medie anuala de 8,6% si respectiv 8%.

 

Aplicatiile cu sarcina utila scazuta sunt, in general, mai frecvente in aceste industrii.

 

Kiran Patel, analist la IMS Research explica, „interesul pentru roboti industriali a crescut in industriile bazate pe forta de munca intensiva, pe masura ce companiile tind spre automatizare si pentru a reduce costurile”.

 

In industria alimentara si a bauturilor, achizitionarea in crestere a robotilor are mai mult de a face cu faptul ca aceasta este o industrie care fluctueaza mai putin in raport cu activitatea economica generala.

 

Cu o incertitudine economica continua in zona euro, producatorii de roboti industriali nu doresc ca toate veniturile lor sa provina din industria de automobile (care este una dintre cele mai sensibile la cresterile si scaderile in economia generala).

 

Producatorii de roboti au reactionat prin oferirea de roboti cu o clasa de protectie ridicata, ceea ce ii face aplicabili pentru productia de alimente si bauturi.

IMS Research estimeaza ca din 2011 in 2016 veniturile din roboti articulati, cu o sarcina utila de sub 15 kg, va creste in medie cu sase procente pe an.

 

Investitiile in automatizarea productiei de alimente si bauturi si de electronice de larg consum vor fi principalii contribuitori la aceasta crestere.

 
14/01/2013 - Acest articol a fost citit de 2956 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 142 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
Piata de pompe centrifuge este gata sa...
Roboti industriali controlati de tablete...
ABB doreste sa investeasca 23 milioane de...
Syscom 18 incheie un contract de 3 milioane de...
Piata globala HMI (Human Machine Interface) va...
Stirile urmatoare
Piata globala de automatizari si control...
Software de optimizare reduce consumul...
Compania SYSCOM 18 aduce in Romania...
Germania intentioneaza sa interzica extractia...
Emerson face angajari la Cluj si Oradea
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric