Software de optimizare reduce consumul industrial de energie


ghidelectric.ro
, 25 Februarie 2024
Ne gasiti si pe:            

Software de optimizare reduce consumul industrial de energie


Frigiderele si masinile de spalat eco-friendly nu economisesc doar bani, ci sunt si mai bune pentru mediul inconjurator. Fabricile de automatizari ar putea avea aceleasi beneficii, dar optimizarea liniilor de productie nu este usoara.

eficienta energetica

Aici intervine software-ul de eficienta energetica dezvoltat de proiectul Energy Software Tools for Sustainable Machine Design (ESTOMAD), care este finantat de Uniunea Europeana.

 

Programul software ESTOMAD a fost creat pentru a "modela, simula si analiza fluxurile si pierderile de energie pe parcursul intregului aparat." Acesta ar putea fi folosit pentru a ajuta inginerii sa obtina tot de la mecanismele existente si va deveni probabil o componenta integranta in proiectarea celor noi, deoarece le poate simula inainte de a fi construite.

 

"O abordare virtuala este intotdeauna una preferata. Puteti simula chiar si conditii extreme; temperaturi foarte mari. In viata reala aceste teste sunt foarte scumpe ", a explicat Tom Boermans de la LMS International, unul dintre partenerii proiectului. Cercetatorii sunt de parere ca software-ul lor de optimizare ar putea, in medie, reduce consumul de energie cu pana la 30 la suta fara de viata unui mecanism.

Testele initiale au generat economii dramatice

 

A fost realizat un test de PICANOL, o companie care produce masini industriale de tesut. Linia de productie a inregistrat un consum de energie cu 10-15% mai mic, cu doar cateva modificari. De asemenea, cercetatorii de la Flanders' Mechatronics Technology Center (FMTC) din Belgia au obtinut chiar un consum mai mic la robotul lor care joaca badminton. Ei au reusit sa obtina o reducere a consumului de energie cu 50% prin directionarea zonelor care au fost considera de software risipitoare.

 

Durabilitatea nu pare o fi o prioritate pentru majoritatea industriilor, dar daca pot salva bani prin a functiona „eco-friendly”, ar trebui sa o faca. Asa cum o fac electrocasnicele, masinile industriale si robotii vor evidentia eficienta energetica si vor castiga un avantaj competitiv pe piata.

 
06/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2563 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 75 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
Piata globala de automatizari si control...
Piata de roboti industriali cu sarcina utila...
Piata de pompe centrifuge este gata sa...
Roboti industriali controlati de tablete...
ABB doreste sa investeasca 23 milioane de...
Stirile urmatoare
Compania SYSCOM 18 aduce in Romania...
Germania intentioneaza sa interzica extractia...
Emerson face angajari la Cluj si Oradea
Platforma Energy University a Schneider...
700 de locuri de munca disponibile pe noua...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric