Nou record la atletism: un robot este mai rapid decat campionul Bolt


ghidelectric.ro
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Nou record la atletism: un robot este mai rapid decat campionul Bolt


Desi Olimpiada de la Londra s-a incheiat de curand, ramanem in sfera sportului si ambitiei spre obtinerea de noi recorduri mondiale. De aceasta data insa, personajul principal, este unul cu totul inedit: o masinarie automatizata, un robot.

robotul atlet

Pe numele sau Cheetah, robotul creat de specialistii celebrului laborator Boston Dynamics, a reusit o performanta notabila: a alergat cu o viteza mai mare decat cea atinsa de cel mai rapid alergator al lumii, multiplul campion mondial si olimpic, Usain Bolt.

 

La inceputul anului, robotul Cheetah reusea sa atinga in alergare viteza de 29 km/h, impresionanta pentru un robot conceput sub forma unui patruped si respectand intocmai mijlocul de locomotie al animalelor, insa mult sub asteptarile cercetatorilor. Echipa angrenata in proiectul Cheetah isi propusese pentru acesta atingerea unei viteze mai mari decat a campionului Jamaican de atletism, Bolt, adica 44,72 km/h.

 

Dupa o serie de ajustari, Cheetah a atins in prezent performanta de a alerga 45,5 km/h - mai rapid, asadar, decat recordmanul lumii.

 

Cercetatorii, care dezvolta acest proiect impreuna cu agentia americana pentru proiecte avansate in domeniul apararii (DARPA - Defense Advanced Research Projects Agency), au izbutit sa amelioreze performantele robotului prin imbunatatirea functiilor prin care computerul controleaza spatele si picioarele robotului. Designul flexibil al acestor componenete reprezinta practic cheia performatelor robotului alergator.

 

Proiectul Cheetah este folosit momentan doar in experimente de laborator, pentru ca are cateva caracteristici care ii limiteaza utilizarea in exterior: are o sursa externa de curent electric non-portabila si este legat de un cablu care il ajuta sa-si mentina pozitia in alergare.

 

Un nou proiect al echipei din Boston Dymaics, pentru anul viitor, este de a se dedica adaptarii unui model similar de robot pentru exterior, o versiune fara cablu de sustinere, numita WildCat.

 

 
06/09/2012 - Acest articol a fost citit de 1669 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Automatizari"
Stirile anterioare
O noua tehnica de fracturare a sisturilor, fara...
Robotii, angajati cu calificare
Robotul Curiosity ce cauta indicii de viata pe...
Robotii isi extind utilitatea catre Spatiu
Putem construi roboti industriali capabili sa...
Stirile urmatoare
Automatizarea devine tot mai mobila
Atentia sporita pentru eficienta energetica si...
GE: Conectarea operatiunilor industriale la...
Piata globala HMI (Human Machine Interface) va...
Syscom 18 incheie un contract de 3 milioane de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric