Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Compania cu sediul pe terenul din parcul industrial Tetarom II din Bulevardul Muncii mai angajeaza in acest an 500 de oameni, conform planurilor anuntate de oficialii grupului.
Emerson, societate specializata in activitati de inginerie si consultanta tehnica, a inceput anul trecut lucrul la proiectul pentru urmatoarea etapa din dezvoltarea campusului: o cladire mixta, cu hale si birouri. La inceputul acestui an, reprezentantii companiei au pregatit santierul: au fac ultimele demersuri pentru autorizare si au incheiat deja contractele cu societatile care vor manageria diverse etape de constructie.
"Eu sper sa incepem cat de repede. Daca ies avizele si tine si vremea cu noi, dam drumul lucrarilor chiar mai devreme de martie. Pana prin august-septembrie vrem sa avem sus hala, dar si birourile. Acesta este termenul pentru a nu intra in criza de spatiu, avand in vedere ritmul necesar de angajari", a declarat Calin Banciu, director general al Emerson Romania.
Noul proiect va fi unul cu functiuni combinate si prevede o hala de 18.000 mp (echivalentul celor trei unitati de productie deja functionale) si o parte cu birouri, cu o capacitate de aproape 900 de oameni. Una dintre diviziile deja operationale la Cluj, Roxar, urmeaza sa se mute si sa se extinda in noile spatii de productie construite, urmand sa ocupe aproape o treime din noua hala proiectata. In spatiul ramas sunt asteptate alte doua divizii din cadrul grupului. Pe de alta parte, in cladirea de birouri se vor desfasura activitati de inginerie, suport, back office si servicii financiare. Campusul Emerson a depasit pragul de 1.500 de angajati, iar grupul urmeaza sa mai angajeze alti 500 de oameni pentru echipa de la Cluj pana la sfarsitul anului.
In anul 2011, constructorii au finalizat lucrarile pentru o noua cladire de birouri in cadrul campusului din parcul industrial. Imobilul-centru de servicii, in valoare de 6 milioane de euro, are spatii pentru 600-800 de angajati, in special ingineri si economisti. In cele trei hale functionale isi desfasoara activitatea sase unitati de business (divizii) din cadrul grupului american Emerson, iar principalele piete pentru care se produce la Cluj se afla in Europa de Vest. La cinci ani de la inaugurare, campusul din Bd. Muncii a ajuns in 2012 la jumatate din planurile de macheta. Pentru atingerea tintei stabilite, Emerson va continua dezvoltarea si in 2014. "Planurile prevad sa ajungem la 3.000 de angajati la Cluj, asa ca mai avem de lucru", a adaugat Banciu.
Concernul american si-a inaugurat in 2008 campusul din Tetarom II, cand conducerea grupului anunta ca la finalizare grupul va avea peste 2.000 de angajati la Cluj, iar investitiile realizate aici vor depasi 125 de milioane de euro. Emerson Romania, societate specializata in activitati de inginerie si consultanta tehnica, a incheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de 205 de milioane de lei si un profit de 28,3 milioane, cu 698 de salariati, potrivit Ministerului Finantelor Publice. Emerson are în 2013 planuri si pentru Oradea, unde va investi 50 de milioane de euro in parcul industrial Euro Business, ce apartine municipalitatii locale. Emerson Romania a primit in concesiune 14 ha pe care va construi facilitati de productie, inginerie si suport pentru unitati de afaceri din cadrul grupului. Investitia va crea 1.500 de locuri de munca si va avea doua componente: o hala de productie si o cladire de birouri. Lucrarile la hala vor incepe in primele luni ale anului, iar la sfarsitul acestuia vor incepe si cele la cladirea de birouri, de 7.000 mp.
24/01/2013 - Acest articol a fost citit de 3551 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 61 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Inginerie" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |