ABB vinde business-ul sau de cabluri la NKT Cables


ghidelectric.ro
, 14 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

ABB vinde business-ul sau de cabluri la NKT Cables


NKT Cables achizitioneaza business-ul ABB de cabluri de inalta tensiune la nivel mondial, cu o valoare totala de 836 milioane euro (US$934 milioane).

ABB

Cablurile de înalta tensiune sunt componente cheie în cadrul retelelor de energie dezvoltate durabil, utilizate pentru transmiterea unor cantitati mari de energie electrica pe distante lungi. Business-ul face parte din cadrul diviziei ABB de Retele Energetice, care trece actualmente printr-o transformare strategica. 
NKT Cables proiecteaza, produce si furnizeaza cabluri pentru solutii de joasa, medie si înalta tensiune, în special în domeniul curentului alternativ (AC). Compania are unitati de productie majore în Europa si China, precum si birouri de vânzari în întreaga lume si are un numar de aproximativ 3200 angajati. În 2015 veniturile companiei au fost de 1.2 miliarde euro.


“Combinam doua portofolii puternice de cabluri puternic înradacinate într-un patrimoniu nordic comun care vor devein mai competitive pe o scara mai larga aflându-se în portofoliul  NKT Cables, mentinând în acelasi timp accesul la aprovizionare printr-un parteneriat strategic pe termen lung,” a spus  Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. “Combinatia dintre sistemul nostru de business de nisa în domeniul cablurilor  si puterea NKT Cables demonstreaza angajamentul nostru în managementul unui portofooliu activ, un element cheie al Strategiei noastre pentru Nivelul Urmator.”


Tehnologia ABB de înalta tensiune si productia, precum si amprenta de service sunt complementare cu activitatile NKT Cables, facând combinatia ideala de business pentru a veni în întâmpinarea unei cereri tot mai mari la nivel global pentru cabluri de transport a energiei electrice pe distante mari. Se asteapta ca scara operationala combinata si îmbinarea celor doua business-uri sa condca la un serviciu mai bun pentru clientii globali.


“Business-ul ABB de cabluri de înalta tensiune va conferi maxima competitivitate portofoliului nostru si ne va aduce un mod de operare de nivel mondial. Vom utiliza tehnologia, competenta în domeniu precum si forta de munca calificata pentru a creste acest business.” A spus Michael Hedegaard Lyng, Presedinte si CEO pentru NKT Cables. “Asteptam cu nerabdare sa dezvoltam parteneriatul nostru pe termen lung care va deservi proiecte viitoare în toata lumea.“


Business-ul ABB de cabluri ofera solutii la cheie incluzând design, inginerie, furnizare,  instalare, punere în functiune si service. Acesta a avut venituri independente de US$524 milioane în 2015, are în jur de 900 angajati si facilitati de fabricatie de ultima ora si centre de cercetare dezvoltare pentru cabluri submarine si subterane în Karlskrona, Suedia. Transferul de active include de asemenea o noua nava pentru instalarea cablurilor submarine, aflata la acest moment în faza de constructie. Cu  experienta de peste un secol, business-ul serveste o gama larga de aplicatii si a pus în functiune sute de legaturi de current alternativ si continuu în întreaga lume.


“Ca parte a parteneriatului strategic, ABB si NKT Cables vor conlucra la proiecte viitoare în vederea accesarii oportunitatilor pietei în zone care implica interconexiuni submarine si linii de transport pentru Curent Continuu”, a spus Claudio Facchin, Presedinte  ABB pentru Divizia Retele Energetice. “Aceasta tranzactie va simplifica si eficientiza portofoliul diviziei Retele Energetice.”


Tranzactia este preconizata a se finaliza în Q1 2017, în functie de obtinerea tuturor documentelor legale necesare pentru finalizare. Goldman Sachs a actionat în calitate de consultant financiar exclusiv pentru ABB iar Freshfields Bruckhaus Deringer în calitate de consilier legal.


În cadrul  Capital Markets Day care va avea loc pe 4  octombrie 2016, ABB va prezenta un raport cu privire la progresul Strategiei pentru Nivelul Urmator, incluzând revizuirea portofoliului sau strategic pentru divizia Retele Energetice.

Despre compania ABB

ABB
este lider global  în tehnologiile energetice si de automatizari care permit clientilor din domeniul utilitatilor, industriei, transporturilor și infrastructurii sa îsi îmbunatateasca performantele, diminuând impactul asupra mediului inconjurator. Grupul de companii ABB opereaza în aproximativ 100 tari, având in jur de 135,000 angajati.

 
23/09/2016 - Acest articol a fost citit de 2683 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 5 (data de 34 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Stiri externe"
Stirile anterioare
Romania devine al 22-lea membru al CERN
Tendinte pe piata energetica euro-asiatica
Emerson preconizeaza o crestere de 17% pentru...
Legrand, majorare a cifrei de afaceri in al...
UE interzice utilizarea de substante...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric