Constructia reactoarelor nucleare Cernavoda


ghidelectric.ro
Vineri, 1 Decembrie 2023
Ne gasiti si pe:            

Constructia reactoarelor nucleare Cernavoda


Finalizarea negocierilor cu investitorii pentru constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda ar putea sa aiba loc in acest an, a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian, la un seminar pe teme energetice.

„Speram sa demaram operatiunile pentru unitatile 3 si 4 in acest an, daca vine actul de la Bruxelles”, a spus Vosganian.

Consiliul Concurentei a transmis autoritatilor de la Bruxelles o notificare privind modificarea participatiei pe care o va detine Nuclearelectrica, de la 20% la 51%.

Pentru a putea incepe constructia, statul trebuie sa se inteleaga cu cele sase companii implicate in proiect asupra nivelului participatiei.

Investitia pentru reactoarele 3 si 4 a fost majorata recent de la 2,2 miliarde de euro la patru miliarde, din care jumatate ar urma sa fie asigurata de Nuclearelectrica, a carei participatie a crescut de la 20% la 51%, in baza unei hotarari de guvern. In proiect sunt implicate si CEZ (Cehia), Enel (Italia), Iberdrola (Spania), ArcelorMittal Romania, Elctrabel (Belgia) si RWE (Germania).

Reactoarele ar urma sa fie finalizate in 2014-2015. Oficialii CEZ au declarat saptamana trecuta ca termenul ar putea fi depasit cu cel putin un an.

Ca urmare a deciziei statului de a majora participatia Nuclearelectrica, trebuie reluate negocierile cu toate companiile.

Vosganian a adaugat ca Hidroelectrica este „foarte avansata” in privinta constructiei centralei de la Tarnita, care va fi necesara dupa intrarea in functiune a unitatilor 3 si 4 pentru a echilibra sistemul si a asigura energia de rezerva.

Acesta a mai spus ca cifra de 30 miliarde euro, anuntata in strategia energetica pana in 2020 pentru investitii, ar putea fi depasit.

Sursa: Financiarul.COM
 
10/07/2008 - Acest articol a fost citit de 2790 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 62 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Investitii la Electrica Muntenia Sud
Noi licente furnizare electricitate
Statie de 400/220/110 KV Sibiu Sud
Taxele italiene pe castigurile companiilor...
Reactoare nucleare in Statele Unite
Stirile urmatoare
Investitii Electrica
1,2 miliarde metri cubi de gaze pentru...
Piata energetica a Frantei
Gigantul energiei
Turbine electrice de la CEZ
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric