Piata energetica a Frantei


ghidelectric.ro
Miercuri, 7 Decembrie 2022
Ne gasiti si pe:            

Piata energetica a Frantei


Dupa 29 de luni de discutii si dupa numeroase amanari, foiletonul fuziunii dintre Gaz de France (GdF) si compania Suez a ajuns la final

Cele doua grupuri, care si-au convocat adunarile generale pentru a consfinti apropierea lor, au dat nastere unui nou pion cu greutate pe scena energetica europeana, al carei capital se ridica la 90 miliarde de euro.

Aproape doi ani si jumatate sau 863 de zile. Atat le-a trebuit companilor Suez si Gaz de France pentru a duce la bun sfarsit procesul de contopire. In urmatoarele zile, echipele manageriale ale celor doua entitati vor ocupa, progresiv, noile lor birouri.

Mariajul prevede un schimb de 22 de actiuni Suez contra 21 de actiuni GdF. Primul sau actionar va fi statul, cu 35,6% din capital. Reuniti in cursul diminetii la Paris, actionarii Suez au aprobat cu mai mult de 99% fuziunea, precum si apropiata lansare la Bursa, la 22 iulie, a Suez Environnement.

„Este vorba de cea mai mare fuziune care a avut loc in Franta in ultimii 20 de ani“, a precizat presedintele Suez, Gerard Mestrallet la adunarea generala a actionarilor, la care a participat si omologul sau de la GdF, Jean-Francois Cirelli, viitorul numar doi al GdF Suez.

Dosare sensibile

Noul grup afiseaza una din primele cifre de afaceri ale sectorului, adica aproape 75 miliarde de euro, mai mult decat E.ON, Gazprom sau Electricite de France, si va numara 200.000 de angajati.

„Este implinirea unui vis“, un mariaj „capabil sa produca mari mutatii pe pietele energetice“ care se deschid in Europa si se concentreaza in jurul marilor grupuri, a estimat Mestrallet.

Dar cativa actionari care au contestat fuziunea au deplans „lipsa de viziune pe temen lung”, catalogand totul drept „o casatorie intre o mana dreapta si un picior stang“.

Noul grup isi va intra, concret, in drepturi, la 22 iuile, odata cu plasarea la Bursa, operatiune care va permite investitorilor sa cunoasca valoarea conglomeratului - 91,5 miliarde de euro.

Tot atunci, GdF Suez va convoca primul sau consiliu de adminstratie. Cateva importante dosare asteapta noul grup, printre care si cel nuclear.

Dupa decizia de principiu de a construi un al doilea reactor EPR pe teritoriul francez, Suez a anuntat ca este gata sa se implice in acest proiect si ca o decizie in acest sens poate surveni la inceputul anului 2009.

In curand, Mesterrel va avea ocazia de a testa statul in delicata chestiune a tarifelor interne la gaze naturale. Un subiect arzator, de care Cirelli va fi foarte bucuros sa scape, potrivit comentariilor presei franceze.

Daca guvernul nu a dorit sa analizeze o majorare a preturilor, explozia costurilor de aprovizionare ale GdF lasa sa se intrevada foarte clar o noua marire a tarifelor incepand cu luna septembrie.

O crestere care va trebui explicata consumatorilor casnici, ai caror factori au fost si asa ingreunati de cele 10% adaugate la inceputul anului.

Sursa: Financiarul.COM
 
25/07/2008 - Acest articol a fost citit de 2135 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 27 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
1,2 miliarde metri cubi de gaze pentru...
Investitii Electrica
Constructia reactoarelor nucleare Cernavoda
Investitii la Electrica Muntenia Sud
Noi licente furnizare electricitate
Stirile urmatoare
Gigantul energiei
Turbine electrice de la CEZ
Productia viitoarelor centrale eoliene romanesti
Rompetrol furnizor de energie electrica
Energie eoliana - Proiectul CEZ Dobrogea
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| Alo Deces| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | dentalexcellence.ro | www h2on ro | focusrent ro | melkior | https www funerarii bucuresti ro | https hbsontime com | buy4baby ro | www quickshop ro | www ezera ro | komsitravel ro | www.plantmaster.ro |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric