Energie eoliana - Proiectul CEZ Dobrogea


ghidelectric.ro
Joi, 25 Aprilie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie eoliana - Proiectul CEZ Dobrogea


CEZ a preluat, marti, de la Continental Wind Partners, doua proiecte de energie eoliana situate la nord de Constanta, care vor avea o capacitate totala de 600 MW, iar costurile pentru finalizarea investitiei se vor ridica la 1,1 miliarde euro

Potrivit CEZ, cele doua proiecte vor forma cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, avand o capacitate aproximativ dubla fata de cel mai mare proiect eolian existent si aproape tripla fata de cel mai mare parc eolian operational in prezent pe continent.

Constructia parcului eolian va fi gestionata de Continental Wind Partners (CWP), iar echipamentele necesare pentru prima faza a lucrarilor au fost deja achizitionate.

Dezvoltarea proiectelor, situate in localitatile Fantanele si Cogealac, va incepe in luna septembrie si se va realiza in mai multe etape, pana la finele anului 2010.

Finalizarea primei etape este programata pentru sfarsitul lui 2009, cand centralele eoliene vor avea o putere instalata de 347,5 MW, generata de 139 de turbine eoliene furnizate de grupul General Electric.

In prezent, capacitatea de generare de energie eoliana in Romania se situeaza in jurul nivelului de 7 MW.

Potrivit CEZ, proiectul are deja toate aprobarile necesare.

"Investitia in resurse regenerabile este una din masurile strategice pe care le luam ca raspuns la politica climato-energetica a Uniunii Europene. In acelasi sens, ne concentram asupra extinderii portofoliului nostru de productie prin centrale electrice pe gaz si centrale nucleare, folosind astfel o alta modalitate de a indeplini tintele noastre de reducere a emisiilor de CO2", a declarat Martin Roman, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al CEZ.

Transportatorul national de energie, Transelectrica, a primit cereri de racordare la retea a unor centrale eoliene care ar avea o capacitate totala de 12.000 MW, in conditiile in care cele doua reactoare operationale ale centralei de la Cernavoda, care au o putere instalata cumulata de circa 1.400 MW, produc 17-18% din necesarul de energie al Romaniei.

Transelectrica a anuntat, saptamana trecuta, ca Sistemul Energetic National (SEN) nu va putea prelua volumul ridicat de productie a centralelor eoliene pentru care compania a primit solicitari din partea investitorilor.

Sursa: Financiarul.COM
 
29/08/2008 - Acest articol a fost citit de 6432 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 311 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Rompetrol furnizor de energie electrica
Productia viitoarelor centrale eoliene romanesti
Turbine electrice de la CEZ
Gigantul energiei
Piata energetica a Frantei
Stirile urmatoare
Miliarde din energie solara
Modernizari statii electrice
Noua centrala nucleara in Bulgaria
Grupul CEZ pe segmentul energiei eoliene romanesti
Complexurile energetice, bune de plata pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric