Productia industriala a scazut cu 11% in noiembrie


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Septembrie 2021
Ne gasiti si pe:            

Productia industriala a scazut cu 11% in noiembrie


In luna noiembrie 2008, productia industriala a scazut in Romania atat fata de luna precedenta cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 11,0 %, respectiv cu 11,5%, conform Institutului National de Statistica.

statistica

In perioada 1 ianuarie  – 30 noiembrie 2008, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, productia industriala a crescut cu 2,5%.
Noiembrie 2008 comparativ cu octombrie 2008 - Productia industriala, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere pe ansamblu cu 11,0%, determinata in principal de scaderea industriei prelucratoare (-12,1%) si a industriei extractive (-8,2%). Energia electrica si termica, gaze si apa a crescut cu 1,8%. Indicele productiei industriale ajustat sezonier, in luna noiembrie 2008 fata de luna octombrie 2008, pe total industrie a fost de 94,6%. Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri, astfel: in industria bunurilor intermediare (-20,6%), industria bunurilor de capital (-13,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-13,2%), industria bunurilor de uz curent (-3,1%) si industria energetica (-2,8%).
Noiembrie 2008 comparativ cu noiembrie 2007 - In luna noiembrie 2008, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a scazut cu 11,5%, scadere inregistrata in toate sectoarele industriale: industria prelucratoare (-12,8%), industria extractiva (-4,6%) si energia electrica si termica, gaze si apa (-2,2%). Indicele productiei industriale ajustat sezonier pe total industrie, in perioada analizata a fost 92,7%. Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele scaderi: in industria bunurilor de folosinta indelungata (-24,1%), industria bunurilor intermediare (-21,3%),industria bunurilor de capital (-20,5%) si industria energetica (-5,2%). Industria bunurilor de uz curent a inregistrat o crestere de 4,4%.
Perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2008 comparativ cu perioada similara din 2007 - In aceasta perioada, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, productia industriala a fost mai mare cu 2,5%, crestere sustinuta de toate sectoarele de activitate dupa cum urmeaza: energia electrica si termica, gaze si apa (+7,6%), industria prelucratoare (+2,4%) si industria extractiva (+0,2%). Indicele productiei industriale ajustat sezonier, in perioada analizata, pe total industrie, a fost 102,8%. Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de uz curent (+7,6%), industria bunurilor de capital (+4,1%) si industria energetica (+1,3%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor intermediare au scazut cu 4,9%, respectiv cu 1,1%.

Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro

 
15/01/2009 - Acest articol a fost citit de 1727 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 40 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Cifra de afaceri a comertului cu amanuntul a...
Lucrarile de constructii a crescut cu 13,4% in...
Centrale solare in Romania
Cifra de afaceri in industrie creste in continuare
Industria energiei electrice inregistreaza...
Stirile urmatoare
Romania si Letonia, singurele state din UE in...
Expertii BERD prevad o crestere economica de...
Consumul cu iluminatul public din Romania a...
Producatorul de motoare electrice,...
Electrocontact, pe pierderi in 2008
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simpl─â a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile ╚Öi componentele identificate corect v─â ofer─â imediat o imagine clar─â privind modul de func╚Ťionare ╚Öi de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identifica╚Ťi toate blocurile terminale


Noua imprimant─â de identificare a firelor ╚Öi tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate m─ârcile majore de blocuri terminale ╚Öi componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimant─â de etichete rigide pentru fiecare marc─â utilizat─â. Brady Corporation ofer─â o list─â de m─ârci de blocuri terminale care au fost testate în privin╚Ťa compatibilit─â╚Ťii cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| vollmax| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric