Surse de energie regenerabila in statiunea Lacu Sarat


ghidelectric.ro
Luni, 22 Iulie 2024
Ne gasiti si pe:            

Surse de energie regenerabila in statiunea Lacu Sarat


Primaria Braila a intocmit un proiect de obtinere a energiei regenerabile in statiunea Lacu Sarat, prin utilizarea surselor de energie geotermala

energie verde

Primaria Braila a intocmit un proiect de obtinere a energiei regenerabile in statiunea Lacu Sarat, prin utilizarea surselor de energie geotermala, folosind pompe de caldura si de energie solara, prin folosirea panourilor solare. Proiectul, in valoare de 1,97 milioane de lei, din care 20%, respectiv 394.788 de lei, reprezinta cofinantarea care va fi asigurata de la bugetul local, a fost aprobat de consilierii locali braileni si va fi inaintat Ministerului Mediului pentru a obtine finantarea, pe programul guvernamental "Casa verde". Primarul de Braila, Aurel Simionescu, i-a anuntat pe consilieri ca solicitarea de finantare va fi depusa la Ministerul Mediului in prima sesiune de depunere, respectiv 15 - 31 iulie. "Dorinta noastra este sa realizam tot ce inseamna energie termica si electrica pentru caminul din Lacu Sarat, care are si cantina si grupuri sanitare, pe o astfel de sursa regenerabila. Incercam sa dam si noi un semnal pentru ceea ce inseamna statiunea Lacu Sarat si pentru cei care au in continuare diverse tipuri de activitate economica consumatoare de energie termica", a declarat Simionescu. Proiectul prevede proiectarea si executia unei instalatii proprii de producere a agentului termic necesar incalzirii si prepararii apei calde de consum, prin utilizarea surselor de energie regenerabila existente in zona, si anume energia geotermala si energia solara. Centralele geotermale au ca scop unic captarea energiei geotermale emise de Pamant, print-un principiu simplu de functionare: se injecteaza prin crapaturi apa sub presiune la cativa kilometri adancime, in zonele calde ale scoartei terestre, iar apa iese pe alta parte incalzita sub forma de aburi, care sunt apoi transformati in electricitate.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
21/07/2009 - Acest articol a fost citit de 3209 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 161 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Fond de 1 mld de euro pentru energie verde
Generatoare eoliene, proiect de 1 milion de euro
10 milioane euro in fabrica de reciclare a...
Informare mai buna pentru consumatori despre...
Energie pentru maine, primul proiect national...
Stirile urmatoare
Vrem fonduri europene pentru incalzire cu...
Lampi economice, testate la Braila
Prima centrala electrica solara sub forma de...
Eoliene pe perna magnetica
Telefon mobil alimentat cu energie solara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORYNoua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric