Eoliene pe perna magnetica


ghidelectric.ro
Luni, 9 Septembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Eoliene pe perna magnetica


Eolienele cu levitatie magnetica nu au nevoie de vant puternic si pot fi amplasate oriunde. Noua tehnologie permite producerea energiei eoliene chiar daca viteza vantului scade pana la numai 1,5 metri pe secunda.

turbina Turbinele eoliene traditionale au uneori dimensiuni uriase, intreg tubul metalic folosit pentru suspendarea lor la inaltime fiind umplut cu ciment pentru a constitui o contragreutate rezonabila fata de greutatea elicei.
Imitand tehnologiile folosite de trenurile pe perna magnetica, cercetatorii chinezi au brevetat in anul 2006 niste lagare circulare cu magneti permanenti, care permit rotirea axului cu frecare extrem de redusa.
Cu ajutorul acestor lagare, ca si la trenurile de mare viteza, cea mai mare parte a miscarii turbinei se desfasoara in timp ce ea este „suspendata” in aer.
Efectul reducerii frecarii dintre piesele in miscare mareste eficienta morii de vant cu cel putin 20%, pentru ca energia nu se mai pierde prin frictiune. In plus, turbina cu suspensie magnetica produce energie chiar si atunci cand vantul bate mai incet, fiind suficienta o viteza echivalenta cu cea a curentului de aer produs datorita trecerii unui camion, de pilda,informeaza green-report.ro
Poate fi amplasata pe casa
Noua tehnologie permite implementarea acestui sistem nu numai in zonele cu vanturi puternice permanente, cum ar fi cele din Dobrogea sau din vaile zonelor muntoase, ci si in alte parti ale tarii, unde vantul bate in mod „normal”.
Compania chineza Zkenergy produce deja in serie eoliene de 300 wati, care, impreuna cu toata aparatura necesara, cantaresc numai 23 de kilograme si pot fi amplasate pe acoperisurile caselor, intrucat nu prezinta un risc pentru locuinte mai mare decat o antena de satelit.
„Cu acest nou sistem, eolienele pot functiona chiar in Bucuresti, unde este campie”, explica reprezentantul companiei Vornado Energie, Voicu Albu, care a adus in Romania primele mori de vant cu levitatie.
Eolienele sunt deja in functiune in peste 30 de tari, unde sunt folosite mai ales in agricultura, in fermele izolate, sau pentru a produce energia necesara iluminatului stradal.
Eolienele scot apa pentru irigatii.O familie care are o suprafata agricola de numai un hectar-doua, izolata undeva in mijlocul campului, poate scoate apa pentru irigatii chiar de acolo, cu ajutorul unei pompe si a unei eoliene care produce curent la cea mai mica adiere a vantului.
In acest fel, spre deosebire de modul traditional de a actiona pompele, cu motorina sau cu un cablu foarte lung, noul sistem nu necesita racorduri sau aprobari si este nepoluant, ferma putand sa-si pastreze certificatul „eco”.
Pretul operational este zero, existand doar un pret investitional, care se ridica la 2.500 - 3.000 de dolari, in functie de conditiile de instalare.
Se reduce factura de electricitate
Chinezii au anuntat ca pana la sfarsitul anului 2009 vor fi gata si turbinele cu levitatie magnetica de 1 kilowat si 5 kilowati, care ar putea asigura curentul necesar unui apartament, daca ar fi racordat la reteaua nationala.
Un contor special de masurare a energiei electrice va marca cat curent a consumat locatarul din retea, in perioadele de supraconsum, si ar scadea cantitatea de energie furnizata de eoliana, in perioadele in care consumul casnic se reduce sub nivelul produs de ea.
Eoliana poate fi asociata cu un panou solar de marime medie si, impreuna, cele doua sisteme alternative pot furniza suficienta energie electrica necesara unei locuinte izolate, in care traiesc trei-patru persoane.

Sursa:green-report.ro,Adevarul
 
21/08/2009 - Acest articol a fost citit de 5824 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 197 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Prima centrala electrica solara sub forma de...
Lampi economice, testate la Braila
Vrem fonduri europene pentru incalzire cu...
Surse de energie regenerabila in statiunea Lacu...
Fond de 1 mld de euro pentru energie verde
Stirile urmatoare
Telefon mobil alimentat cu energie solara
Primul stat alimentat doar de energie solara
Echipamente pentru panouri solare
Primul telefon solar cu Android
Despre becurile economice
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric